Greenpeace legt 67 tankstations Shell stil

Actievoerders van Greenpeace Nederland hebben sinds 6 uur vrijdagochtend inmiddels 67 tankstations van Shell door het hele land stilgelegd. Met hangsloten maakten de actievoerders het onmogelijk om nog langer te tanken. Ook op dit moment trekken groepen actievoerders nog van pomp naar pomp om de Shell-verkoop te stoppen. De actie is een protest tegen de olieboringen van Shell in het Noordpoolgebied.

“Greenpeace: Stop Shell, bescherm de Noordpool”

Op het Shell-tankstation Ruwiel bij Breukelen informeren actievoerders automobilisten over de riskante boringen bij de Noordpool. ‘Nu ik weet dat Shell mijn auto wil laten rijden op benzine waarvoor het leven van ijsberen in de waagschaal wordt gesteld, ga ik liever naar een ander tankstation’, becommentarieerde een automobilist de actie.

Shell is zondag 9 september 2012 begonnen met boren naar olie in het voorheen onbegaanbare Noordpoolgebied. De Noordpool is een van de laatste ongerepte natuurgebieden op aarde. Rolf Schipper, campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace Nederland: ‘Oliebedrijven als Shell horen op de Noordpool niet thuis. Shell is medeveroorzaker van klimaatverandering en gebruikt de opwarming van de aarde om haar miljardenwinsten nog verder op te schroeven. Schandalig als je bedenkt dat de risico’s van deze olieboringen enorm zijn.’

Meer informatie
www.stopshell.nl

Plaats een reactie