Gratis supermarktrondleiding met diëtist bij Albert Heijn

Welke producten passen het beste in een cholesterolarm dieet? Wat betekenen de E-nummers? Welke producten zijn ‘slanke’ alternatieven? Zijn duurdere producten altijd beter? Welke informatie staat verplicht op het etiket?

Om klanten te helpen de juiste producten te kiezen wordt op maandag 18 april van 18.30 tot 20.00 uur een rondleiding in de supermarkt georganiseerd door Albert Heijn, Dorpsstraat 17 in Holten in samenwerking met Heske Brouwer, diëtist van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente. De rondleiding is gratis.

Op de spreekuren van de diëtisten van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente blijkt dat er meer behoefte is aan uitleg over producten die in de supermarkt te koop zijn. Dit is de aanleiding om een praktische voorlichting in een supermarkt te organiseren.

De voorlichting start met een korte uitleg over wat er op een etiket van voedingsmiddelen kan staan en wat de fabrikant er verplicht is op te zetten. Daarna gaan deelnemers samen met de diëtist de winkel in. Bij de verschillende schappen geeft de diëtist praktische informatie en uitleg over verschillende producten. Er is veel ruimte voor het beantwoorden van uw persoonlijke vragen. Ook is er gelegenheid om verschillende voedingsmiddelen te proeven. De ervaring leert dat er veel vragen zijn over onder andere de verschillende soorten vetten, E-nummers, zoetstoffen, kaas, dranken, broodsmeersels en bak- en braadproducten.

Deze rondleiding is in navolging van het succes van eerdere supermarktrondleidingen vorig jaar in Hellendoorn en Vriezenveen.

Belangstelling?
Geïnteresseerden voor de gratis rondleiding kunnen zich opgeven via de intekenlijst bij de informatiebalie van Albert Heijn, Dorpsstraat 17 in Holten of telefonisch bij het cursusbureau van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente via telefoonnummer 0900 0678 (lokaal tarief).

Plaats een reactie