Gratis schoolfruit gaat toch door!

Vorige maand leek het er nog op dat maar liefst 10.699 leerlingen niet in aanmerking zouden komen voor gratis schoolfruit omdat de Europese Unie de subsidie daarvoor (nog) niet beschikbaar stelde.

Inmiddels is er één en ander veranderd en kan Schoolfruit.nu tóch gratis schoolfruit leveren aan deze leerlingen. Dit met dank aan het Steunpunt Schoolgruiten, het Productschap Tuinbouw en een aantal sponsoren.

“De teleurstelling was groot toen in augustus bleek dat we zoveel leerlingen moesten teleurstellen”, aldus Henry Vlijm van Schoolfruit.nu. “Samen met het Steunpunt Schoolgruiten en het Productschap Tuinbouw hebben we naar een oplossing gezocht. En mede dankzij sponsoring door Freshweb.nl lukt het ons om voor 2010 in totaal 26.635 leerlingen gedurende 10 weken drie stuks gratis schoolfruit te geven!”

Voor volgend jaar wil Schoolfruit.nu het project nog groter opzetten, waarbij twee landelijke sponsoren aangegeven hebben mee te willen werken om gratis schoolfruit te kunnen blijven verstrekken. Daarnaast zal het Productschap Tuinbouw ook voor 2011 weer de maximale subsidie aanvragen. Door samen naar een oplossing te zoeken, hoopt Schoolfruit.nu de scholen die zich al aangemeld hebben via www.schoolfruit.nu blijvend van gratis schoolfruit te kunnen voorzien. Met ondersteuning van Saxion Hogeschool worden de plannen voor 2011 op papier gezet en wordt de afgelopen periode geëvalueerd.

“Basisscholen die vanaf 2011 gratis schoolfruit willen ontvangen, kunnen zich nog aanmelden via www.schoolfruit.nu en wij regelen de rest”, vertelt Vlijm. Na ontvangst van alle gegevens krijgen de deelnemende basisscholen voor iedere leerling 10 weken lang drie stuks fruit per week; zonder rekening en zonder rompslomp. “Zonder sponsoring door Freshweb.nl en de medewerking van Steunpunt Schoolgruiten en het Productschap Tuinbouw zou dit niet mogelijk zijn geweest’.

Schoolfruit.nu is er voor alle basisscholen in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.schoolfruit.nu.

Plaats een reactie