Gratis minigids met E-nummers

Kijk op een willekeurig voedingsetiket en de kans is groot dat er e-nummers op zijn vermeld: toegevoegde hulpstoffen die er onder meer voor zorgen dat het eten z’n smaak behoudt en niet bederft. Maar waar staan al die e-nummers voor en hoe (on)gezond zijn ze eigenlijk?

Met de Minigids E-nummers informeert de Consumentenbond je over e-nummers in onze voeding, zodat je zelf een gemotiveerde keuze kunt maken.

Minigids E-nummers aanvragen
De Minigids E-nummers is gratis voor leden en niet-leden van de Consumentenbond. Je kunt de minigids t/m 19 oktober 2012 aanvragen:

  • Bel gratis met 0800 6161. We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 en vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.
  • Sms ‘CB ENUMMERS’ naar 3010 en je wordt door ons teruggebeld. Een sms sturen is tegen het reguliere tarief van je aanbieder.

Wat staat er in de minigids?
In de minigids vind je heldere uitleg over e-nummers, waar ze inzitten en of ze kwaad kunnen voor je gezondheid. Je krijgt antwoorden op uiteenlopende vragen: kan ik veilig de zoetstof aspartaam gebruiken? Hoe komen Smarties aan hun felle kleurtjes? Kun je allergisch zijn voor e-nummers?

De inhoud van de minigids:
– Eten met e-nummers – Wat zijn e-nummers
– 10 feiten en fabels over e-nummers
– De categorieën – Van antioxidant tot zoetstof
– Ter discussie – Over aspartaam, azo-kleurstoffen en meer
– Test zoetstoffen – 41 x zoet zonder suiker
– 8 x lekker geurtje – Waar de kleur op ons eten vandaan komt
– Verklarende woordenlijst – Van ADI tot factor 100

Plaats een reactie