Gratis internet voor zieke kinderen in het Amphia Ziekenhuis

Onlangs zette Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn handtekening onder de samenwerking met de Michael Wings Stichting uit Alkmaar. Hierdoor wordt in de nabije toekomst internet voor zieke kinderen op de kinderafdeling van Amphia een feit.

“In het ziekenhuis liggen is natuurlijk helemaal niet leuk. Het betekent dat je niet continu met je vriendjes en familie kunt spelen en kletsen. Via draadloos internet is er straks toch contact mogelijk en dat is geweldig”, aldus Olof Suttorp. De zieke kinderen in het Amphia Ziekenhuis hebben deze dienst te danken aan de achttienjarige Michael Kenniphaas uit Alkmaar. Hij overleed in 2005 aan leukemie. In het ziekenhuis miste Michael het internetcontact zo erg dat hij na zijn ziekbed internetfaciliteiten wilde regelen voor de kinderafdeling waar hij lag. Helaas heeft Michael dit zelf niet meer kunnen organiseren. Zijn familie en vrienden hebben zijn laatste wens waargemaakt. Via de Stichting Michael Wings hebben zij inmiddels al veel zieke kinderen in ziekenhuizen en zorgcentra blij gemaakt met laptops voorzien van draadloos internet en een medisch hygiënisch toetsenbord.

Stichting Michael-Wings is zeer verheugd met het gegeven dat ook het Amphia ziekenhuis te Breda op korte termijn beschikt over het Michael-Wing System. Het Amphia Ziekenhuis is het elfde ziekenhuis in Nederland dat, door Stichting-Michael Wings, zieke kinderen gratis in contact kan brengen met de buitenwereld. De verwachting is dat het internet in april 2011 operationeel is.

1 gedachte over “Gratis internet voor zieke kinderen in het Amphia Ziekenhuis”

Plaats een reactie