Gratis informatie over echtscheiding

Op 14 september 2012 vindt de ‘Dag van de Scheiding‘ plaats. Iedereen die meer wil weten over het onderwerp ‘echtscheiden’ kan deze dag vrijblijvend terecht bij één van de 701 kantoren die aangesloten zijn bij de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd. Want feit is dat één op de drie huwelijken strandt.

Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Voor de vFAS was dit de aanleiding om rond deze dag landelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding van scheidingen. Doel is het verbeteren van het proces rondom een echtscheiding, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Niet voor niets is het motto van de vFAS: ‘scheiden doe je samen’.

Gratis scheidingscheck
Tijdens de Dag van de Scheiding worden bezoekers van vFAS-kantoren in de gelegenheid gesteld om vrijblijvend kennis te maken met een vFAS-advocaat-mediator. Zo bestaat er de mogelijkheid om een gratis scheidingscheck te laten uitvoeren. Daarnaast kunnen vragen worden gesteld en meer informatie worden verkregen. Het kosteloze advies van de vFAS-advocaat-mediator geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden. Geïnteresseerden kunnen op www.verder-online.nl een vFAS-kantoor bij hen in de buurt vinden, evenals openingstijden tijdens de Dag van de Scheiding.

Congres ‘Alimentatie van de toekomst’
Over de alimentatievoorziening is momenteel een maatschappelijke discussie gaande. Onlangs zijn er een tweetal wetsvoorstellen naar buiten gebracht door verschillende politieke partijen. Op 14 september aanstaande zal de vFAS tijdens het congres ‘Alimentatie van de toekomst’ met deskundigen, waaronder de politiek, in debat gaan over dit onderwerp.

Op www.alimentatievandetoekomst.nl en www.verder-online.nl is meer informatie te vinden.

Plaats een reactie