Gratis hulp bij stoppen met roken tijdens de Amsterdam Marathon

Zondag 16 oktober 2011 staat in het Olympisch Stadion in Amsterdam een Ex-Rokers Team om jongeren van het roken af te helpen. Zij staan hier met de iCoach op de iPad, een gratis online gezondheidscoach waarop de supporters van de marathon zich ter plekke kunnen inschrijven op www.stopsmokingcoach.eu.

Meer dan 30% van de mensen die de iCoach inzetten, stopt succesvol met roken. De iCoach wordt aangeboden vanuit een stoppen met rokencampagne van de Europese Commissie. Deze campagne is in juni in alle EU-landen gestart met de slogan ‘Ex-rokers zijn niet te stoppen’ en wil mensen tussen de 25 en 34 jaar helpen bij het succesvol stoppen met roken. In elk EU-land zijn ambassadeurs aangewezen om de campagne te ondersteunen. Dat is in Nederland Robert Plokker. Hij is ook op de Ex-Rokers stand in het Olympisch Stadion te vinden en hij vertelt hoe prettig het voelt om niet meer te roken.

Leslie Pangemanan, personal trainer, loopt tijdens de marathon met het logo van de campagne op zijn shirt. Hij heeft zelf nooit gerookt, maar hij ondersteunt de campagne zeer. “Ik raad mensen in mijn omgeving aan om de iCoach te gebruiken. Dit programma motiveert om die laatste sigaret voorgoed uit te drukken. En dan is het nog lekkerder rennen.” Leslie start rond half 10 en is voor half 1 weer terug, hij wil in 2 uur en 55 minuten de marathon voltooien.

De iCoach is er voor mensen die willen stoppen, maar ook voor hen die nog twijfelen of zelfs helemaal niet willen stoppen. De iCoach biedt steun met praktische tips en advies in de verschillende stadia die rokers doormaken als ze stoppen. Ook laat de iCoach de voordelen van een leven zonder tabak zien, zoals een betere gezondheid, meer sociale interactie, meer geld en natuurlijk een betere kwaliteit van leven. Niet roken maakt ‘onstopbaar’, aldus de campagne. Dit is de eerste keer dat een EU-campagne praktische hulp biedt.

Facebookpagina: Ex-rokers zijn niet te stoppen

Plaats een reactie