Gratis hoortoestellen voor atleten Special Olympics

Van 25 juni tot 4 juli 2011 staat Athene in het teken van een bijzonder sportevenement. Meer dan 7000 atleten met een verstandelijke handicap uit 170 verschillende landen nemen deel aan de 13e editie van de Special Olympics World Summer Games. De Hear the World Foundation stelt voor slechthorende sporters gratis hoortoestellen beschikbaar.

Tijdens de spelen krijgen alle sporters een medische controle. Onderdeel daarvan is een uitgebreide gehoortest. Als hieruit blijkt dat atleten gehoorproblemen hebben, krijgen ze van de Hear the World Foundation een hoortoestel aangeboden. En daarnaast kunnen ze gebruikmaken van gratis vervolgbehandeling en controles in hun eigen land. De Hear the World Foundation, een initiatief van hoortoestellenfabrikant Phonak, richt zich wereldwijd op het verbeteren van de kwaliteit van leven en het creëren van gelijke kansen voor mensen met een hoorprobleem.

Opvallend veel deelnemers, ruim 26%, hebben problemen met hun gehoor. Helaas hebben veel van hen geen hoorhulpmiddel. Vaak door onvoldoende medische en audiologische zorg in hun eigen land of simpelweg omdat ze het niet kunnen betalen. Daarom doneert de Hear the World Foundation honderden kwalitatief hoogwaardige hoortoestellen aan het Healthy Hearing programma dat door de Special Olympics wordt georganiseerd.

‘We zijn bijzonder vereerd dat we de Hear the World Foundation welkom mogen heten bij de Special Olympics’, aldus dr. Timothy Shriver voorzitter van de Special Olympics. ‘Gehandicapten krijgen op veel plaatsen in de wereld minder en slechtere medische zorg dan anderen. De Word Games bieden hen de meest uitgebreide gezondheidszorg exclusief voor gehandicapten. Nu kunnen we de atleten iets aanbieden dat hun prestaties enorm kan verbeteren, zowel op het veld als daarbuiten.’

Gratis gehoortest voor alle atleten
Tijdens de spelen krijgen alle atleten een uitgebreide gehoortest als onderdeel van hun medische controle. Als blijkt dat zij een gehoorprobleem hebben, krijgen ze een gratis hoorhulpmiddel en bijbehorende vervolgzorg in hun eigen land, allemaal georganiseerd en gesponsord door de Hear the World Foundation. ‘De huidige technologie in moderne hoorhulpmiddelen zorgen voor een enorme verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met een hoorprobleem’, licht Alexander Zschokke, bestuursvoorzitter van de Hear the World Foundation toe. ‘We zijn bijzonder blij dat we de sporters die deelnemen aan de Special Olympics de kans kunnen geven hun gehoor te verbeteren en daarmee uiteindelijk de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren.’

Om ervoor te zorgen dat de atleten ook na de spelen van hun hoorhulpmiddel kunnen blijven genieten, krijgt elke atleet ook een jaar lang gratis batterijen voor zijn hoortoestel, aangeboden door batterijenfabrikant VARTA.

Plaats een reactie