Gratis e-book op UNESCO Wereldboekendag

Op 23 april wordt wereldwijd UNESCO Wereldboekendag gevierd. 23 April is een symbolische datum: op deze dag in 1616 stierven zowel Shakespeare, Cervantes als Inca Garcilaso de la Vega. Over de hele wereld wordt een eerbetoon gebracht aan ‘het boek’ en hun schrijvers.

Het idee voor Wereldboekendag is ontstaan in Spanje, waar het op deze dag een traditie is dat de mannen de vrouw een roos geven, en de vrouwen een boek aan hun man. Het Internationale Literatuurfestival City2Cities verspreidt alleen op 23 april gratis de e-bookversie van het boek ‘Het verhaal van twee steden’, met teksten van Herman Koch, Paul Auster, Carlos Ruiz Zafón, Jáchym Topol, Franz Kafka en vele anderen.

Barcelona is dit jaar één van de gaststeden van de Internationale Literatuurdagen Utrecht, City2Cities. Daarom brengt het festival de Catalaanse traditie naar Nederland. Men kan een digitale roos én een boek aan een vriend(in), geliefde of familielid doorsturen. Het boek bevat verhalen, gedichten en voorproefjes van romans van bekende en nog onbekende schrijvers.

De organisatie heeft als doel zoveel mogelijk lezers met het festival en het (e-)boek te bereiken. “We hopen dat mensen na het lezen van het gratis boek de smaak te pakken hebben en een boek van één van die schrijvers zullen kopen,’ zegt Michaël Stoker, directeur van het festival. “De boekhandel kan wel een steuntje in de rug gebruiken in deze zware economische tijden.”

Het boek is uitsluitend op maandag 23 april te downloaden via de website www.wereldboekendag.com.

In de bloemlezing is werk opgenomen van hedendaagse en klassieke auteurs die centraal staan tijdens City2Cities, zoals Paul Auster, Carlos Ruiz Zafón, Jáchym Topol, Herman Koch, Franz Kafka en García Lorca. Het festival duurt nog tot en met aanstaande zondag en vindt plaats in Utrecht.

Plaats een reactie