Govmbo.nl is een studiekeuzegame voor basisschoolleerlingen

Minister Van Bijsterveldt lanceerde maandag 16 januari 2012 de eerste interactieve studiekeuzegame Go VMBO! op het Montessori College Oost in Amsterdam. De Go VMBO! game geeft leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs inzicht in het voortgezet onderwijs, met de nadruk op het vmbo. De game helpt leerlingen een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding en school.

Lancering
Het is van groot belang dat jongeren na hun basisschoolperiode een goede opleidingskeuze en schoolkeuze maken. Basisschoolleerlingen en ouders hebben bij dit keuzeproces profijt van objectieve, toegankelijke informatie over het vmbo en hulpmiddelen die aansluiten bij hun belevingswereld. Daarom heeft Stichting Platforms VMBO de educatieve game Go VMBO! ontwikkeld. De game is bedoeld voor alle basisschoolleerlingen en helpt specifiek toekomstige vmbo-leerlingen bij een goede voorbereiding.

Educatie gecombineerd met vermaak
De interactieve Go VMBO! game combineert educatie met vermaak. Spelenderwijs ontdekken leerling, maar ook ouders en leerkrachten basisonderwijs, hoe het voortgezet onderwijs en vmbo in elkaar zitten. De game helpt de leerlingen ontdekken wat hun talenten zijn en op welk schooltype deze talenten het best tot hun recht komen. De studiekeuzegame kan altijd en overal via internet worden gespeeld en is gratis beschikbaar.

De website www.govmbo.nl bevat veel objectieve informatie voor ouders en leerkrachten basisonderwijs over het voortgezet onderwijs in het algemeen, vmbo in het bijzonder en opleidingskeuze en schoolkeuze.

Plaats een reactie