Gouden Chapiteau Sleutel voor Dion Graus

De Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) reikt op 14 januari 2012 de Gouden Chapiteau Sleutel uit aan tweedekamer lid Dion Graus. De uitreiking vindt plaats in Theater Markant te Uden vooraf aan de voorstelling van Wintercircus Martin Hanson. Graus ontvangt deze onderscheiding voor zijn verdiensten voor het Nederlandse circus en voor zijn activiteiten voor dieren. De prijs wordt overhandigd door Lenie ’t Hart, Martin Hanson en Robert Ronday .

De VNCO reikt jaarlijks de Gouden Chapiteausleutel uit. De onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor de circuskunst in het algemeen en het Nederlands circus in het bijzonder.

De oorsprong van de prijs verwijst naar een klassieke grap in het circus, waar nieuwkomers de chapiteausleutel (sleutel van de tent) moeten halen om de tent af te sluiten. Uiteindelijk komen ze erachter dat ze voor de gek gehouden zijn. Een tent kun je immers niet afsluiten, hij staat in wezen altijd open voor iedereen!

Eerdere winnaars zijn het Gemeentebestuur van Oss (2010), Club van Circusvrienden Nederland (2009), Jet Bakels(2008), Ineke Strouken (2007), Henk van der Meyden (2006), Stichting Rijdende School(2004), Martin Hanson (2002)

Plaats een reactie