Goud van Epke is meest bijgebleven

0
669

Het goud van Epke Zonderland tijdens de Olympische Spelen 2012 is voor ruim 1 op de 3 Nederlanders hét sportmoment dat hen het meest is bijgebleven deze sportzomer. Dit blijkt uit het representatieve onderzoek dat marktonderzoekbureau MarketResponse uitvoerde na afloop van deze zomer vol sportevenementen.

Epke verslaat hiermee de uitschakeling van het Nederlands Elftal en het goud dat de hockeydames en Ramoni Kromowidjojo wonnen. Deze sportmomenten worden slechts door enkele Nederlanders genoemd.

De meest bijgebleven sportmoment op rij:
– Goud Epke Zonderland: 33%
– Uitschakeling van het Nederlands Elftal: 7%
– Goud Hockeydames: 3%
– Goud Kromowidjojo 100 meter: 2%

Olympische Spelen het meest favoriete sportevenement
De Olympische Spelen is voor 1 op de 5 Nederlanders het favoriete sportevenement in de zomer van 2012. Het EK volgt op de tweede plek met 8% en de Tour de France is het minst populair met 3% van de Nederlanders.

#Epic Zonderland en #hockey dames online meest besproken
Ook tijdens de Olympische Spelen steekt het goud van Epke met kop en schouders boven iedereen uit. Bijna de helft van de Nederlanders noemt zijn prestatie als het meest bijgebleven moment van de afgelopen Olympische Spelen.

Online moet de Flying Dutchman zijn titel delen met het goud van de hockeydames. Beide sportmomenten zorgden voor een piek in berichten op social media.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een combinatie van social media onderzoek en een landelijk representatief onderzoek. Het ‘traditionele’ deel van het onderzoek is uitgevoerd in week 29 t/m week 33 van 2012 onder 521 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Daarnaast is er in dezelfde periode een social media onderzoek uitgevoerd.