Gooi en Vechtstreek zet in op Serious Health Gaming

Tijdens het business event Game in the City dat op 12 en 13 november gehouden wordt in Amersfoort heeft Jan Rensen, wethouder Economie van de gemeente Hilversum, de ambitie van het Gewest Gooi- en Vechtstreek uitgesproken om een sterke Serious Health Gaming industrie aan te jagen.

Samen met de provincie Utrecht, Task Force Innovatie Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en onder regie van de innovatieplatforms iZovator en iMMovator zal het Gewest Gooi- en Vechtstreek zich sterk profileren op het gebied van Serious Health Gaming. Met Serious Health Gaming worden alle gaming applicaties op het gebied van de zorg bedoeld: van preventieve processen, tot behandeling en revalidatie. Serious Health Games kunnen mensen motiveren: ze maken moeilijke taken ineens leuk en uitdagend.

Gezien de vergrijzing en het tekort aan arbeidskrachten in de zorg zal de zorg anders georganiseerd moeten worden, ofwel met minder mensen en meer efficiency zoveel mogelijk hulp bieden. De ontwikkeling van techniek, ter ondersteuning van zorg is hierbij van groot belang. Serious Health Gaming zal daarin (in) de komende jaren een vlucht nemen.

Het Gewest Gooi- en Vechtstreek spreekt de ambitie uit om zich te ontwikkelen tot expertisecentrum op het gebied van Serious Health Gaming. In deze regio bevindt zich een groot aantal bedrijven dat zich bezig houdt met games en interactieve applicaties. Deze expertise, gecombineerd met de specialisatie welke aanwezig is in Hilversum op het gebied van multimedia, maakt dat de Gooi- en Vechtstreek unieke mogelijkheden heeft om serious gaming in Nederland uit te bouwen tot een nog grotere industrie.

Jan Rensen riep tijdens zijn speech bedrijven op, die actief zijn op het gebied van Serious Health Gaming, om zich aan te sluiten. Zij kunnen zich melden bij iZovator, innovatieplatform voor de zorg en iMMovator, Cross Media Network.

Plaats een reactie