GoodOld65: 65-plussers dichten eigen gaten op de arbeidsmarkt

Hoogopgeleide superspecialisten van 65 jaar en ouder slaan de handen ineen en zijn voornemens de ontstane tekorten op de arbeidsmarkt door de vergrijzing zelf op te lossen. GoodOld65 is een netwerk van hoogopgeleide super gespecialiseerde gepensioneerden die zichzelf ter beschikking stellen voor de arbeidsmarkt. Om up to date te blijven worden de superspecialisten gesteund en eventueel gecoacht door ‘blagen’; jonge professionals uit hetzelfde vakgebied.

Jong en oud hebben de handen ineen geslagen. Jong coacht oud en andersom. Dit heeft geleid tot een uniek concept waarbij er een netwerk van hoogopgeleide, oudere professionals is ontstaan. Deze oudere professionals hebben zich verenigd onder de vlag van GoodOld65 Senior in Life. Vital in Business.

Alle professionals van GoodOld65 hebben hun sporen ruimschoots verdiend als ingenieur, ondernemer, manager, leidinggevende, coach, trainer of binnen een ander professie. Ze zijn expert op het gebied van financiën, HRM, arbeidsrecht, marketing, verkoop, kwaliteit, communicatie, projectleiding, logistiek, facilitair, techniek, productie, service of automatisering. Zij hebben ervaring opgedaan in diverse omgevingen, zoals productiebedrijven, handelmaatschappijen, de groot- en detailhandel, in- en exportbedrijven, het onderwijs, de zorg, bij de (semi)overheid en in de zakelijke dienstverlening. Enkele professionals beschikken ook over internationale ervaring. Deze superspecialisten zijn afkomstig van multinationals, (middel)grote ondernemingen maar ook uit het midden- en kleinbedrijf.

GoodOld65 is gespecialiseerd in flexibele ondersteuning aan ondernemingen die daar tijdelijk behoefte aan hebben. Voor enkele uren per dag of één of enkele dagen per week. De Superspecialisten dragen met plezier enige tijd hun steentje bij aan het bedrijfsleven. Wellicht als tijdelijke invulling van moeilijk vervulbare vacatures of bij complexe vraagstukken bijvoorbeeld op het gebied van techniek, energie of financiën.

Ontstaan van een win-win situatie
Omdat veel superspecialisten financieel niet meer voor 100% afhankelijk zijn van arbeid, is de flexibele inzet van hen voor het bedrijfsleven en not for profit organisaties financieel zeer interessant. De superspecialisten van GoodOld65 hebben in veel gevallen hun schaapjes op het droge of hebben minder de behoefte ‘voor het grote geld te gaan’.

Plaats een reactie