Goedkopetandarts.nl de eerste prijsvechter onder de tandartsen

Perfectsmile, de bekende tandenclinic met meerdere vestigingen in Nederland, start vanaf maart 2012 met een nieuw concept in de nogal traditionele tandartswereld. Er worden nu bij Perfectsmile vooral nog tanden gebleekt, facings geplaatst en tanden recht gezet met de onzichtbare beugel. Vanaf maart 2012 start de eerste prijsvechter onder de tandartsen.

Sinds januari 2012 zijn de tandartstarieven vrij geworden om daarmee meer concurrentie uit te lokken onder tandartsen. Er moet een eerlijker behandelprijs ontstaan. En voor de patiënt moet de tandarts veel transparanter worden. Maar helaas is dat door het tandartstekort en de spreiding van tandartsen over Nederland nog niet helemaal uitgekomen.

Voor de populaire esthetische behandelingen bood Perfectsmile altijd al een scherpe behandelprijs. Bovendien hanteert Perfectsmile al vanaf de start in 2006 volledige transparantie over de prijs. Er werd meestal minder in rekening gebracht, waardoor een vaste prijs kon worden geboden.

Juist daarom is het onbegrijpelijk dat de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) Perfectsmile vorig jaar heeft uitgekozen om een onderzoek te doen naar de manier waarop rekeningen werden opgesteld. Dat bleek op basis van een klacht door een concurrent die veel duurder is en vermoedelijk samen spant met een verzekeraar. Perfectsmile is van mening dat dit niet door de beugel kan. Ook de manier waarop een bekende ochtendkrant een hetze heeft gevoerd is opmerkelijk. Perfectsmile heeft hierover een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. Verder lopen er diverse procedures.

Om voor eens en altijd te bewijzen dat Perfectsmile de beste behandeling biedt tegen de laagste prijs wordt op korte termijn gestart met een nieuw concept: www.goedkopetandarts.nl. De tandartspraktijk 2.0, waar je zonder afspraak binnenloopt voor een controle of behandeling. Uiteraard zal de behandelprijs veel lager zijn dan het gemiddelde. Vergelijk het met een lage prijzen vliegmaatschappij. Met een hoog volume en efficiënte werkwijze kan goedkoper worden gewerkt.

Perfectsmile roept de Minister en verzekeraars op om vooral door te gaan met het experiment van vrije tandartstarieven. Bovendien zouden zij praktijken die meer keuzevrijheid bieden voor de patiënten moeten ondersteunen.

De goedkopetandarts.nl zal vanaf maart 2021 actief zal zijn.

Plaats een reactie