GGZ Friesland beklimt Oldehove voor Serious Request

GGZ Friesland organiseert in samenwerking met de Gemeente Leeuwarden een ludieke actie om geld op te halen voor Serious Request.

GGZ Friesland beklimt Oldehove voor Serious Request

Op 21 december 2013 beklimmen twee teams de 183 treden van de Oldehove tienmaal binnen één uur en veertig minuten.

Onder de noemer ‘Samen Omhoog’ zullen GGZ Friesland en de Gemeente Leeuwarden tien keer de trap van de Oldehove op en neer lopen. Een zware taak, maar met een goed doel: Serious Request. De beklimming wordt volbracht door een estafetteteam. De ongeveer dertig lopers gaan deze zware beproeving aan om geld in te zamelen. Om de beurt zullen ze hun beste beentje voorzetten. Elke trede is geld waard. De organisaties halen geld binnen via donaties, www.kominactie.nl/oldehove. De beklimming vindt plaats op 21 december van 9.00 tot 13.00 uur.

Stigmatisering
GGZ Friesland wil met deze actie ook de stigma’s over de psychiatrie belichten. Er zijn in de maatschappij nog te vaak vooroordelen over mensen die een psychische stoornis hebben. Eerder dit jaar heeft GGZ Friesland in het kader van destigmatisering meegedaan aan de Socialrun.

Serious Request
‘Let’s clean this shit up’ is dit jaar het thema van Serious Request. Op het Zaailand in Leeuwarden zullen een aantal dj’s van 3FM zich van 18 tot en met 24 december 2013 opsluiten in een glazen huis en een paar dagen niets eten om zo geld in te zamelen voor mensen die geen schoon drinkwater hebben.

Plaats een reactie