Gezondheidslezingen voor en door vrouwen in Wilhelmina Ziekenhuis

Zaterdag 2 oktober organiseert serviceclub Zonta Drenthe een middag vol lezingen en workshops ‘voor en door vrouwen’ over gezondheid. Dit gebeurt in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA).

De middag is gratis toegankelijk en bedoeld voor alle jonge en oudere vrouwen die geïnteresseerd zijn in hun gezondheid. Inschrijven kan tot en met 28 september.

Nieuwe ontwikkelingen rondom borstkanker, vaccinatie tegen baarmoederhalskanker voor pubermeiden, de overgang, werk en stress; Serviceorganisatie Zonta heeft een breed en afwisselend programma samengesteld voor en door vrouwen over allerhande onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Er wordt gestart met een lezing door internist Janneke Swart-Heikens over de behandeling van borstkanker. Daarna kunnen de deelneemsters drie verschillende workshops bijwonen waarvoor zij zich ter plekke kunnen inschrijven. De workshops worden gegeven door deskundigen van binnen en buiten het WZA.

Goed doel
Tijdens de pauzes kunt u kennismaken met Zonta Drenthe en haar activiteiten. Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandige of leidinggevende positie in beroep, bedrijf of organisatie. Daarnaast zijn meerdere informatiestands te bezoeken, evenals kraampjes met sieraden, chutneys, beeldjes en Afrikaanse kunst. De opbrengst van deze verkopen en die van koffie en thee gaat naar een goed doel, namelijk VVF-hersteloperaties in Afrika waarbij VVF staat voor Versico Vaginale Fistels. Door langdurig bevallen kan een fistel of opening ontstaan tussen de blaas en de vagina waardoor vrouwen constant urine en soms ook ontlasting verliezen. Een normaal leven is voor hen onmogelijk.

Programma
Het programma van zaterdag 2 oktober duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en wordt gehouden in de vergaderzalen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Europaweg-Zuid 1. U kunt zich inschrijven via vrouwengezondheid@gmail.com. De toegang is gratis.

1 gedachte over “Gezondheidslezingen voor en door vrouwen in Wilhelmina Ziekenhuis”

Plaats een reactie