Gezonde Lifestyle Eet-Adviesboek

Dieet-, afslank- en kookboeken zijn er genoeg. Maar een eet-adviesboek voor een gezonde lifestyle van de vroege ochtend tot de late avond? Met tips voor ontbijt, lunch, diner en de ‘tussendoortjes’? Dat was er nog niet. Daarom schreven apotheker dr. Gert Schuitemaker en voedingstechnoloog Jac van Dongen het Gezonde Lifestyle Eet-Adviesboek.

Oervoeding
Hun adviezen zijn voor een belangrijk deel terug te voeren op de oervoeding (‘paleo’) en mediterrane voeding. Ze volgen bovendien de laatste inzichten. En dat zijn andere inzichten dan van het Voedingscentrum. Dat dient namelijk in de pas lopen van de Gezondheidsraad, die doorgaans jaren nodig heeft voor nieuwe voedingsadviezen.

Gezonde Lifestyle Eet-Adviesboek Gert Schuitemaker Jac van Dongen

Gezonde vetten
Een voorbeeld is verzadigd vet, dat zit in roomboter, vlees en eieren. De angst hiervoor is wetenschappelijk achterhaald. Daarom moedigt het Gezonde Lifestyle Eet-Adviesboek juist het gebruik aan van de gezonde vetten in de juiste verhouding, inclusief verzadigd vet. Ook onze eiwitinname moet omhoog, al was het maar omdat ze net als vetten een verzadigd gevoel geven. Tegelijk moeten we minder koolhydraten/suikers tot ons nemen en dus ook minder ‘knutselvoedsel’ (‘light’, margarine, E-nummers enz.).

Eet-adviesboek Ontbijt lunch diner

Balans
Dit boek helpt bij het vinden van een nieuwe balans. Het is gevuld met tips voor het hele gezin, inclusief de kinderen. Met producten die vol zitten met vitaminen, mineralen én vezels, zoals groente en fruit (superfoods!). Met veel eiwitrijk voedsel, dat zo belangrijk is voor de spieropbouw, bij jongeren én ouderen. En met de gezonde vetten in de juiste verhouding.

Boekinformatie
– Titel: Gezonde Lifestyle Eet-Adviesboek
– Auteurs: Gert Schuitemaker & Jac van Dongen
– ISBN: 978-9076-161-945
– Prijs: € 29,50
– Uitgeverij: Ortho Communications & Science, Gendringen.

Meer informatie
www.eet-adviesboek.nl

Plaats een reactie