Gezond snoepen bij de kassa

Voedingscentrum en Lidl presenteren deze week de groentekassa met gezonde producten, zoals snacktomaatjes en kleine paprika’s en komkommers. Maandelijks staan deze producten een week lang prominent bij de kassa. “Een toenemende groep kinderen heeft overgewicht, dat is een steeds groter maatschappelijk probleem. We vinden het belangrijk om daar een positieve bijdrage aan te leveren en willen met de groentekassa laten zien dat er ook een gezond alternatief is: snoepen in de vorm van groentesnacks”, aldus woordvoerder Selma Nederhoed.

Het Voedingscentrum geeft aan dat 13% van de jongens en 15% van de meisjes in Nederland te kampen hebben met overgewicht. Daarnaast stijgt het percentage kinderen met ernstig overgewicht, ofwel obesitas. Het gaat nu om 1,8% van de jongens en 2,2% van de meisjes (bron: CBS).

Het Voedingscentrum benadrukt dat ook kleine verbeteringen de moeite waard zijn. “Het is een goede stap om een ongezond tussendoortje zoals chocolade of koekjes te vervangen voor iets gezonds. Deze gezonde producten bij de kassa van Lidl zijn daar een mooi voorbeeld van”, zegt Felix Cohen directeur van het Voedingscentrum. “Door de kleine verpakkingen zijn de producten eenvoudig mee te nemen naar school en kunnen natuurlijk ook goed als traktatie worden ingezet.”

Structurele samenwerking
Lidl en het Voedingscentrum werken op het gebied van gezondheid structureel samen. Sinds januari van dit jaar rijdt de FitFoodFun-Factor bus door het land naar diverse basisscholen in Nederland. Deze activiteit brengt op een feestelijke manier educatieve onderwerpen als gezond eten en voldoende bewegen onder de aandacht. De leerlingen krijgen een traktatieworkshop in de speciale tot kookstudio omgetoverde schoolbus, een beweegactiviteit en een bijbehorende les over voeding en bewegen. “Het is belangrijk dat mensen ook tijdens een feestje kiezen voor een gezonde traktatie. Momenteel is slechts 4% van de traktaties gezond. Het kiezen voor een gezonde traktaties is een kleine, maar goede stap. “Uiteindelijk is het de optelsom die het verschil maakt. En elke gezonde traktatie of gezond tussendoortje telt mee”, aldus Cohen.

Plaats een reactie