Gezond op reis, gezond weer terug

Van 11 t/m 15 januari 2012 staat Gezondopreis.nl weer op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Voor mensen met reisplannen een goede gelegenheid om gratis advies in te winnen over reizen en gezondheid.

Het reisadvies wordt de hele dag door gegeven door reisverpleegkundigen van de GGD. Bezoekers van de vakantiebeurs kunnen met al hun vragen op het gebied van gezondheid en reizen op deze stand terecht. Maarten Boomsma, woordvoerder van Gezondopreis.nl: ‘Met deze praktische adviezen kunnen reizigers zich verder optimaal voorbereiden om na een prachtige reis ook weer gezond thuis te komen.’

Gezondheidsrisico’s niet alleen bij verre bestemmingen
Niet alleen reizigers die naar verre bestemmingen gaan lopen risico op infectieziekten, ook dichterbij kunnen de hygiënische omstandigheden een bedreiging vormen voor de gezondheid. ‘Reizigers stellen zich vaak onbewust bloot aan gezondheidsrisico’s. Deze kunnen in kleine en onbeduidende dingen zitten, zoals een ijsje op een terras. Daarom is voorlichting zo ontzettend belangrijk’, aldus Boomsma.

Screentest reisprogramma
Daarnaast kunnen bezoekers op de stand van Gezondopreis.nl mee doen aan een heuse screentest voor een reisprogramma en daarmee hun eigen tv-presentatietechnieken testen. Ontdek hoe het leven vóór de camera is als ‘de nieuwe Floortje of Chris’.

De website Gezondopreis.nl is een initiatief van GlaxoSmithKline

Plaats een reactie