Gezond nieuws over Nederlandse economie

De nieuwste cijfers over de Nederlandse economie laten zien dat Nederland voorzichtig uit de recessie klimt. Dat stelt minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in reactie op nieuwe cijfers over de economie die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag 14 november 2013 publiceerde.

Groei
Na 4 kwartalen krimp groeit de economie weer, al is de groei nog heel beperkt. Het feit dat de investeringen weer toenemen is hoopgevend, aldus Kamp. De afname van het aantal banen blijft zorgwekkend. Voor herstel van de economie is het noodzakelijk dat het kabinet doorgaat met het bedrijvenbeleid en het doorvoeren van hervormingen die de economie versterken.

Volgens het CBS groeide de economie in het derde kwartaal van dit jaar met 0,1% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013. In het tweede kwartaal bleef de omvang van de economie gelijk.

Investeringen
De investeringen van bedrijven namen in het derde kwartaal toe met 0,9% ten opzichte van het tweede kwartaal. Hoewel de export stabiel bleef in het derde kwartaal, is de uitvoer in de eerste 3 kwartalen van 2013 een belangrijke bijdrage voor de groei geweest. In vergelijking met het vorige kwartaal nam het aantal banen af met 46.000.

Plaats een reactie