Gezond eten rond chemotherapie

‘Dit is een geweldige erkenning! Het onderstreept eens te meer dat over de hele wereld kankerpatiënten in Gezond eten rond chemotherapie heel veel inspiratie en steun kunnen vinden!’ aldus auteur, José van Mil.

Na de titel ‘Kookboek van het Jaar 2009 * Beste initiatief’ heeft het unieke kookboek “Gezond eten rond chemotherapie” van José van Mil onlangs in Londen de Guild Award van The Guild of Food Writers in de wacht gesleept.

Het boek biedt kankerpatiënten een opmerkelijke methode om op basis van gezonde ingrediënten zo goed mogelijk te eten en zo veel mogelijk op kracht te blijven, en om na de chemotherapie en bestraling zo snel mogelijk te herstellen van de behandeling.

Gezond eten rond chemotherapie blijkt te voorzien in een enorme behoefte. Sinds verschijnen is het in ons land in minder dan een jaar aan zijn derde druk toe. Inmiddels is het boek ook in Engeland, de VS, Canada, Finland en Frankrijk te koop. Dit voorjaar ver¬schijnt er ook een vertaling in het Grieks.

The Guild of Food Writers Awards
The Guild of Food Writers Awards worden al 26 jaar toegekend door deze vereniging van professionele publicisten. Ze worden jaarlijks uitgereikt als onderscheiding voor de beste boeken, smaakmakende journalistieke producties en tv- en radioprogramma’s in Engeland. Dit jaar was Gezond eten rond chemotherapie van de Nederlandse culinair schrijfster José van Mil in haar categorie de winnaar. Een opmerkelijke prestatie en een duidelijke erkenning van het belang van dit geweldige boek!

Boekgegevens
Titel: Gezond eten rond chemotherapie
Auteur: José Mil
Uitgever: Uitgeverij Inmerc
ISBN: 978 90 661 16481
Prijs: € 19,95

Korte beschrijving
De bijwerkingen van de behandeling van kanker met chemokuren en bestraling kunnen (meestal tijdelijk) een totaal andere beleving van geur, smaak en mondgevoel geven. Eten is daardoor voor veel kankerpatiënten een groot probleem. José van Mil ontwikkelde een methode om eten in die moeilijke periode wat gemakkelijker te maken, zodat kankerpatiënten zoveel mogelijk goede voedingstoffen binnen kunnen krijgen.

In zes hoofdstukken worden rond de structuren luchtig, smeuïg, zacht met beet, stevig, krokant en vloeibaar, heerlijke recepten gepresenteerd. In kleine voor de patiënt ‘behapbare’ hoeveelheden en tips voor maaltijden met het hele gezin.

Jaarlijks zijn er zo’n 70.000 patiënten bij wie kanker wordt vastgesteld, de meesten ondergaan als deel van de behandeling een chemokuur en of bestraling. Voor al deze mensen en hun naaste familie is dit een onmisbaar kookboek.

Met dit boek willen we:
– patiënten stimuleren te eten wat ze willen eten om zo gewichtsverlies te voorkomen en zo lang mogelijk op krachten te blijven.
– ingrediënten aanreiken die juist voor patiënten die chemotherapie en bestraling ondergaan goed zijn
– mensen ondersteunen die koken voor chemo- en bestralingspatiënten

José van Mil (1958) is opgeleid in het restaurant van haar vader en de Cordon Bleu Cookery School in Londen. Zij schreef onder andere voor de Pink Ribbon Foundation en ontwikkelde de recepten in dit boek tijdens het koken voor haar, tegen kanker vechtende, echtgenoot.

Plaats een reactie