Gezond eten, gezonde leefstijl, gezond lijf? Ontdek het op ‘Food for Life’!

Bent u altijd al benieuwd geweest of kanker voorkomen kan worden door gezonde voeding? En of gezonde voeding het genezingsproces bij kanker positief beïnvloedt? Kom dan naar de afsluitende dag van de ‘Food for Life’ events op zondag 27 september! VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) nodigt u van harte uit op deze gratis informatiedag die in het teken staat van de rol van (gezonde) voeding bij voorkoming en genezing van kanker. Beleef samen met topkok Angélique Schmeinck hoe lekker én simpel gezond eten kan zijn op de Healthy Food Experience. Ervaar de passie voor gezond eten van TV-kok Ramon Beuk. Ontdek op de informatiemarkt hoe een gezondere leefstijl kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. En ervaar welke rol deze gezondere leefstijl speelt bij preventie, opsporing en genezing van kanker.

Op deze publieksdag vol informatie en praktische handvatten leidt Astrid Joosten het programma waar naast patiënten, ook bekende specialisten op het gebied van kanker, gezonde voeding en vroegdiagnostiek aan het woord komen. Professor dr. Winald Gerritsen, directeur van VUmc CCA en internist-oncoloog, komt dagelijks in aanraking met dit soort vraagstukken over voeding en kanker; ‘Na de eerste schrik van de diagnose – wat nu? – komen vragen over voedsel en leefstijl; wat kan ik als patiënt zélf doen om mijn conditie te verbeteren en om de behandeling te laten aanslaan? Het is enorm belangrijk dat we hier advies in geven en patiënten bijstaan.’

Ook Jacqueline Langius, diëtist-onderzoeker in VUmc op het gebied van voeding en kanker, ziet de meerwaarde van een gezonde leefstijl bij de behandeling van kanker: ‘Er bestaat geen kant en klaar dieet om de ziekte te genezen, maar goede gezonde voeding helpt zeker mee om de behandeling beter te doorstaan.’ Dr. Jeroen Meijerink, gastro-intestinaal chirurg van VUmc, benadrukt hiernaast het belang van vroegdiagnostiek: ‘Het is zeer belangrijk dat we kanker in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekken. Dan is de kans op definitieve genezing het grootst en de ingreep vaak minder ingrijpend.’

Naast dit programma, is er vooral veel aandacht voor gezond eten, lifestyle, wellness en ontspanning. Topkok Angélique Schmeinck bereidt kleine gerechtjes met alledaagse ingrediënten, TV-kok Ramon Beuk deelt zijn passie voor koken en gezond eten en het Volendams Operakoor en VU Philharmonisch orkest treden op. Meer praktische informatie over hoe gezonder te leven door beweging en verzorging is te vinden in de Wellness & Lifestyle stands op de informatiemarkt. Bovendien is dierenpark Van Blanckendaell Park gratis toegankelijk en is er entertainment voor kinderen.

Meer informatie over de ‘Food for Life’ dagen, het programma van deze publieksdag en hoe aan te melden, vindt u op www.vumc.nl/foodforlife. Locatie: Veilingweg 9, Tuitjenhorn.

Plaats een reactie