Gezinssuites in gebruik genomen van Ziekenhuis Gelderse Vallei

0
1129

Op dinsdag 18 oktober 2011 werd Saar Roest als eerste baby geboren in de gezinssuites van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Trotse ouders zijn Jeroen en Erica Roest uit Barneveld. Saar weegt 2885 gram en is kerngezond. De ouders van Saar werden gefeliciteerd door het verlosteam van het ziekenhuis.

Het verlosteam dat dinsdagavond dienst had feliciteert Jeroen en Erica Roest, de trotse ouders van Saar. Op de foto v.l.n.r. verpleegkundige Tess Lekkerkerker, klinisch verloskundige Dayenne Leenders en gynaecoloog Mirjam Spaargaren. Fotograaf: Angelique Groot.

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft acht nieuwe gezinssuites. Die worden komende week verder in gebruik genomen. De gezinssuites hebben een huiselijke sfeer en zijn verdeeld over twee verdiepingen op de kraam/verlos- en de kinderafdeling. Zwangeren en hun partner kunnen hier comfortabel verblijven tijdens en na de bevalling.

In de gezinssuite op de kraam/verlosafdeling kunnen (aanstaande) moeders en hun partner terecht voor een bevalling in een huiselijke sfeer. Voor de bevalling is de kamer een gezellige privékamer, op het moment dat de bevalling begint wordt de kamer omgetoverd tot verloskamer. En bevalling in de gezinssuite kan zowel met de eigen verloskundige als onder behandeling van een gynaecoloog plaats vinden.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei vinden jaarlijks zo’n 2100 bevallingen plaats. Vorig jaar zijn er 100 vrouwen meer bevallen in ons ziekenhuis dan het jaar daarvoor.

Jeroen en Erica Roest, de trotse ouders van Saar. Fotograaf: Angelique Groot.

Uitbreiding
Als alle gezinssuites zijn opgeleverd, krijgen ook de zeven bestaande verloskamers een nieuwe gezinsvriendelijke inrichting, met een warme en prettige sfeer, waarbij de apparatuur zoveel mogelijk is weggewerkt. Er komen goede voorzieningen voor de partner, waaronder een slaapplaats.

De gezinssuites op de kinder- en jongerenafdeling zijn speciaal bedoeld voor gezinnen waarvan de baby’s complexe zorg nodig hebben. Hiermee is het voor ouders mogelijk om dag en nacht bij hun kindje te blijven, en kan de moeder ook kraamzorg ontvangen.

Bevallen in het ziekenhuis
Nieuwsgierig geworden? Elke maand zijn er in Ziekenhuis Gelderse Vallei voorlichtingsavonden over Bevallen in het Ziekenhuis. Ga naar de website om aan te melden. www.geldersevallei.nl/bevallen