Gevorderde Eerste Hulp geeft verdieping voor hulpverleneners

Met het behalen van het diploma Eerste Hulp houdt het voor veel eerstehulpverleners en bedrijfshulpverleners niet op. Ze willen zich verder verdiepen in velerlei onderwerpen waarmee zij in de praktijk te maken hebben. Dat kan evenementenhulpverlening zijn, maar ook specifieke bedrijfsomgevingen waarbij een verhoogd risico op het optreden van incidenten aanwezig is.

Gevorderde Eerste HulpGevorderde eerste Hulp is de nieuwe uitgave die verdieping biedt voor eerstehulpverleners die meer dan alleen incidenteel hulpverlenen.

Gevorderde Eerste Hulp is een moderne uitgave die voorziet in de vraag van veel eerstehulpverleners en instructeurs naar een actueel herhalings- en verdiepingsboek. Deze uitgave biedt verdieping in bestaande thema’s en verbreding met nieuwe onderwerpen.

Het boek is gebaseerd op de ABCDE-methodiek en geeft daarmee de eerstehulpverlener en bedrijfshulpverlener een gestructureerde methode voor de benadering van (ongevals)slachtoffers. De vitale functies worden in logische volgorde beoordeeld: ‘treat first what kills first’. Er is ruimschoots aandacht voor onwelwordingen en ongevallen. Voor de evenementenhulpverlener zijn er vele waardevolle tips over de inzet op evenementen en de omgang met slachtoffers die Alcohol&drugs gebruikt hebben. De Eerste Hulp sluit met dit boek nog beter aan op de professionele hulpverlening.

Gevorderde Eerste Hulp kwam tot stand na een unieke samenwerking tussen Pim de Ruijter (arts en instructeur eerste Hulp) en een deskundige redactieraad waarin Het Oranje Kruis, de KNV EHBO en diverse professionals uit het veld deelnamen.

Het boek verschijnt eind oktober 2013 bij Eduplaza en is ook te verkrijgen bij Het Oranje Kruis, KNV EHBO en de boekhandel, voor de prijs van € 19,95 (incl. BtW). ISBN 978-94-91838-01-9.

Plaats een reactie