Getrainde berendokters helpen zieke knuffels

Beren met een blinde vlek, orca’s die oostindisch doof zijn maar ook knuffeldieren die om andere redenen niet goed kunnen zien of horen staan centraal op de achtste editie van het Teddy Bear Hospital in het AMC.

Van 6 t/m 9 november 2012 opent het berenhospitaal zijn deuren voor alle pluche beesten uit de regio. Getrainde berendokters zetten alles op alles om de zieke knuffels er weer bovenop te helpen. De eigen bijdrage blijft ook dit jaar op nul.

Eén van de centrale pleinen van het AMC wordt een kleine week lang, van 6 t/m 9 november, ingericht voor knuffelbare topzorg. Het Teddy Bear Hospital beschikt over onder andere een operatiekamer, een apotheek en een gipskamer.

Teddy Bear Hospital AMC Amsterdam 2011

Basisscholen uit de omgeving worden uitgenodigd om samen met hun kleuterklassen naar het teddyberenhospitaal te komen. Daar vertellen de kinderen zelf aan de berendokter wat er mis is met hun knuffel. Hij of zij stelt vervolgens een diagnose en een behandelplan op. Doel van het project is kleuters op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met het ziekenhuis en alles wat daarbij hoort. Op deze manier leren zij dat je niet bang hoeft te zijn voor ‘witte jassen’ en ziek zijn. Ook de berendokters – studenten geneeskunde – profiteren, want in het berenziekenhuis kunnen zij ervaring opdoen in de (medische) omgang met jonge kinderen, een cruciaal onderdeel van de opleiding tot arts.

Teddy Bear Hospital UMC Utrecht 2011

Op deze achtste editie komen er op het Teddy Bear Hospital ook leerlingen van twee Amsterdamse basisscholen voor slechtziende en slechthorende kinderen. De berendokters bereiden zich daarom voor op een grote toestroom van dieren met gezichts- en gehoorsklachten. Daarnaast bezoeken ook kleuters van andere Amsterdamse basisscholen het berenziekenhuis. Op woensdagmiddag 7 november kan elk kind vanaf 13.00 uur zonder afspraak met een zieke knuffel langskomen.

Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van IFMSA-NL (International Federation of Medical Students’ Associations – The Netherlands). IFMSA-NL is deel van een internationaal netwerk van studentenverenigingen dat zich uitspreidt over meer dan honderd landen. De organisatie zet zich onder andere in voor medisch onderwijs, seksuele gezondheid, mensenrechten en public health.
De pers is van harte uitgenodigd om op een van de dagen langs te komen om het berenhospitaal in bedrijf te zien. Het hospitaal is elke dag geopend van 09.30 tot 15.00 uur.

Plaats een reactie