Geslaagde workshop ‘Gezond eten voor je kind’

Op maandag 23 mei 2011 organiseerde Medifast de eerste Workshop ‘Gezond eten voor je kind’. Uit recent onderzoek blijkt dan ook dat gemiddeld 14% van de jongens en 17% van de meisjes te dik is. Aan de andere kant zijn er ook veel kinderen die juist te weinig eten.

Eet- en leefgedrag
De meeste mensen zijn zich er wel van bewust dat het eet- en leefgedrag van kinderen bepalend is voor hun gewicht. Maar hoe kun je daar nou beter mee omgaan? Dat was de centrale vraag.

Diëtiste Miranda Kienhuis ging daar uitgebreid op in en gaf informatie over gezonde voeding voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. De aanwezige ouders konden vervolgens vragen stellen over het eetgedrag van hun eigen kind.

Belangrijke aandachtspunten
Miranda Kienhuis bracht onder andere de volgende punten onder de aandacht.
– Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd voor een kind.
– Pushen om te eten gaat niet werken en werkt zelfs vaak averechts.
– Een kind bepaalt van nature hoeveel hij/zij eet. Als kinderen plotseling veel gaan eten, zitten ze meestal in een groeispurt en hebben ze ook meer nodig. Een kind dat weinig eet, heeft het blijkbaar op dat moment niet nodig.
– TV kijken tijdens het eten is niet goed voor het eetgedrag van een kind.
– Gevarieerd eten is belangrijk, daarom is de schijf van vijf een belangrijke leidraad.
– Hartige hapjes bevatten net zo veel calorieën als zoete hapjes.

Voorbeelden
Door de ouders werden veel voorbeeldsituaties genoemd met betrekking tot hun eigen kind. Bijvoorbeeld een kind dat niet of nauwelijks eet, hoe moet je daar mee omgaan? Miranda geeft aan dat het een lastig probleem is, maar dat het beter is om niet te pushen. Een kind gaat uit zichzelf wel weer eten. Let er in zo’n geval wel op, dat het kind dan geen tussendoortjes krijgt. Al met al was het een leerzame avond.

Vragen
Hebt u nog vragen of wilt u een afspraak maken bij de diëtiste? Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 8.00 – 16.30 uur op nummer (0523) 27 65 43 of via de mail: info@medifast.nl

Plaats een reactie