Geslaagde guerilla stunt Stichting SPOTS : Save my Pussy

Het centrum van Amsterdam werd op zaterdag 2 juni 2012 verrast door twee katjes om niet zonder handschoenen aan te pakken. Twee dames vroegen met de gewaagde actie ‘Save My Pussy’ aandacht voor de met uitsterven bedreigde grote katachtigen. Volledig gebodypaint en gewapend met een protestbord maakten de dames het winkelend publiek attent op het belang van Stichting SPOTS.

De guerilla stunt werd uitgevoerd in samenwerking met ChillCat Drink to Relax, Nederlands eerste relaxdrink. ChillCat is sinds haar oprichting partner van stichting SPOTS. Gezamenlijk organiseerden SPOTS en ChillCat deze actie om op ludieke wijze de aandacht te vestigen op het gegeven dat binnen enkele decennia, dieren zoals de leeuw, tijger en cheeta (jachtluipaard) zijn uitgestorven. En dat moet absoluut voorkomen worden: Save My Pussy tijd dus….

Het winkelend publiek was verrast door de actie en velen wilden met de dames op foto. Meerdere omstanders gaven toe zich er totaal niet van bewust te zijn dat de katachtigen zo ernstig met uitsterven worden bedreigd.

Waarom een stichting voor katachtigen?
Stichting SPOTS zet zich in voor de bedreigde, in het wild levende katachtigen. Dat is hard nodig want velen worden met uitsterven bedreigd. Enkele cijfers:

• Cheetah: minder dan 12.000
• Jaguar: minder dan 50.000
• Leeuw: 16.000 – 23.000
• Poema: minder dan 50.000
• Tijger: minder dan 5.000

Meer informatie
www.stichtingspots.nl

Plaats een reactie