Geslaagd symposium Uw gezondheidszorg in 2025

Op donderdag 21 november 2013 vond het symposium ‘Uw gezondheidszorg in 2025’ plaats op de Universiteit Twente. Het symposium werd georganiseerd door Roessingh, ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan.

Roessingh, symposium Uw gezondheidszorg in 2025Debat onder leiding van Marcel Hammink

Het was een interessante middag, met een groot aantal deelnemers uit onder meer de zorg, wetenschap, bestuur, patiëntenorganisaties en regionale organisaties en bedrijven.

De toekomst van de revalidatiezorg liep als rode draad door het hele symposium. Verschillende sprekers belichtten dit onderwerp vanuit hun visie als wetenschapper, arts, revalidant, journalist, filosoof of zorgverzekeraar. Onder leiding van dagvoorzitter Marcel Hammink, voormalig verslaggever van Netwerk en Nieuwsuur, gingen de sprekers in debat over een aantal stellingen.

‘Roessingh werkt, al 65 jaar’

Met de nog altijd sterk toenemende zorgkosten in het achterhoofd, bogen de sprekers zich over de vraag hoe de toekomst van de zorg er uit zou kunnen zien. Dankzij de techniek en wetenschap kunnen steeds beter diagnoses worden gesteld, en kunnen patiënten steeds beter worden behandeld.

Nieuwe behandelingen zijn vaak weliswaar beter, maar ook duurder. Een goede afweging blijft van belang.

Daarnaast spraken zij over de vraag of patiënten hun situatie misschien beter zouden moeten leren accepteren. “Benen zijn per slot van rekening niet per definitie beter dan wielen”, aldus volksfilosoof Bas Haring, die onder meer de thema’s zorgkosten en technologie op zijn eigen wijze nuanceerde.

Plaats een reactie