Genomineerden KindVak Noviteitenprijs bekend

De genomineerden voor de tweede Kindvak Noviteitenprijs zijn bekend. De prijs wordt op de laatste dag van de vakbeurs Kindvak, 4 tot en met 6 november 2010 in de Brabanthallen in Den Bosch, om 11 uur uitgereikt aan de noviteit die de meeste stemmen krijgt van de bezoekers van de beurs.

De prijs kent dit jaar zes nominaties die ieder op zijn eigen manier bijdragen aan de ontwikkeling van peuter en kleuter. Juryvoorzitster Pauline de Pater, senior communicatieadviseur EDG Distributie & Media, vond het zwaar om ook dit jaar weer de uiteindelijke genomineerden te kiezen. “Van alle inschrijvingen die we kregen vielen de uiteindelijk genomineerden op door vernieuwing en toegevoegde waarde voor ouder en professional.”

De volgende noviteiten zijn genomineerd voor de KindVak Noviteitenprijs:

Cito – Suggesties bij Piramide- projecten voor baby’s en dreumesen
Dit boek geeft pedagogisch medewerkers suggesties om voor baby’s en dreumesen een interessante omgeving te creëren waarin ze kunnen bewegen, waarnemen, ontdekken en genieten. Daarnaast staan er allerlei suggesties in voor rijke interactiemomenten met versjes, liedjes, boekjes en materialen.

GreenLight Company bv – ‘Leer in het Verkeer’
‘Leer in het verkeer’ is een nieuw en uniek verkeerseducatief concept en biedt peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen een programma waarin kinderen door middel van voorlezen, praten, zingen, knutselen, spelen en oefenen, voorbereiden op het deelnemen van het verkeer. Het boek is gebaseerd op illustraties van Dick Bruna.

Nijha b.v. – Freeplayer
De Freeplayer brengt jong en oud in de buitenlucht in beweging. Volleybal, tennis, basketbal, korfbal, badminton, voetbal en streethockey. Het is allemaal mogelijk met dit unieke concept. Binnen een handomdraai hebben de pedagogisch medewerkers één van de sporten opgezet. Vervolgens switchen naar een andere sport is eenvoudig.

JoynCare – JoynCare
JoynCare is een interactieve portaal bestemd voor ouders en pedagogisch medewerkers die de dagelijkse informatievoorziening over het dagritme, de ontwikkeling en andere bijzonderheden van elk kind vastlegt en rapporteert. Door het interactieve karakter van JoynCare kan op elk gewenst moment informatie met elkaar gedeeld worden.

joePPie – Wielen voor Dozen
‘Wielen voor Dozen’ is een set met 4 kunststof wielen en een slim bevestigingssysteem, waarmee je van iedere kartonnen doos een kar, auto of ander voertuig kan maken. Zo maak je van een kartonnen doos je eigen kar. De wielen zijn telkens opnieuw te gebruiken.

NYOYN BV – Nebula
Nebula is een interactieve muur die met licht reageert op aanraking. Zodra je de muur aanraakt, lichten er lichtpuntjes op. Allerlei effecten zijn mogelijk, zoals tekenen. Maar ook (educatieve) spellen zijn mogelijk: denk aan het herkennen of maken van vormen, cijfers en letters.

Pauline de Pater is verbaasd over de vele ontwikkelingen die er ook dit jaar weer zijn. “Je ziet in de genomineerden dat interactie steeds meer centraal komt te staan in het kinderdagverblijf. De vernieuwingen en de verdere intrede van digitale hulpmiddelen spelen een belangrijke rol, maar het echte spelen wordt met deze noviteiten niet vergeten. De nieuwe concepten zijn allemaal bruikbaar en uniek. Dat maakte het voor de jury al lastig om de genomineerden te kiezen. De bezoekers van KindVak wacht dan ook de lastige taak om uiteindelijk de beste noviteit te kiezen.”

Algemene informatie
Bezoekers kunnen rekenen op een breed aanbod van exposanten, dat goed is afgestemd op hun interesses en behoeftes. Door de organisatie is gekozen voor een duidelijke segmentatie met zeven verschillende sectoren; Management, advies & organisatie, Bouw, facilitair en inrichting, Voeding, gezondheid en verzorging, Veiligheid, Pedagogiek & didactiek, Speelgoed en Uitgeverijen.

Praktisch
KindVak 2010, 4 t/m 6 november 2010 in Brabanthallen ’s Hertogenbosch.
Openingstijden: dagelijks van 10.00 – 17.00 uur.

Zie voor meer informatie www.kindvak.nl.

Plaats een reactie