Geneesmiddelen met clopidogrel teruggehaald uit apotheken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laat alle partijen geneesmiddelen met het werkzame bestanddeel clopidogrel (bloedverdunner) dat door de fabrikant Glochem in Visakhapatnam, India is gefabriceerd, bij apotheken terughalen.

Aanleiding voor deze terugroepactie is dat het Europese geneesmiddelenagentschap, de European Medicines Agency, afwijkingen van de Good Manufacturing Practice (goede manier van produceren) constateerde bij deze fabriek van Glochem in India. De kwaliteit van deze clopidogrel bevattende geneesmiddelen kan niet langer gegarandeerd worden. Uit voorzorg verwijdert het CBG daarom de fabrikant uit de registratiedossiers. De IGZ laat alle betreffende partijen geneesmiddelen bij groothandels en apotheken terughalen.

Er zijn geen aanwijzingen dat betreffende geneesmiddelen die al in het bezit zijn van patiënten, onveilig zijn voor gebruik. Patiënten die zich hier toch zorgen over maken, kunnen contact opnemen met de apotheker die het geneesmiddel heeft afgeleverd of de arts.

Het gaat in totaal om 13 verschillende geneesmiddelen. Een overzicht hiervan kunt u downloaden onderaan deze pagina. Er zijn geen aanwijzigen dat er een tekort aan clopidogrel-bevattende geneesmiddelen zal ontstaan.

Overzicht recall glochem clopidogrel

Plaats een reactie