Gelukkig met gewoontes

Gelukkig met gewoontes, het nieuwe boek van Wendy Wood verschijnt op 12 november 2019 bij uitgeverij HarperCollins Holland. Het is een helder, inzichtelijk en praktisch boek over gewoontegedrag en hoe we ons onderbewuste kunnen gebruiken om een beter leven voor onszelf te creëren.

Gelukkig met gewoontes

Meer dan 43 procent van wat we dagelijks doen gaat op de automatische piloot: we denken er niet eens over na. Hoe we reageren op andere mensen, de manier waarop we ons gedragen in een vergadering, wat we kopen, wanneer en hoe we bewegen, eten en drinken: het gebeurt allemaal buiten ons bewustzijn.

En toch, als we iets aan onszelf willen veranderen vertrouwen we nog altijd op wilskracht en doorzettingsvermogen. Dat is precies de reden waarom we zo vaak falen.

Kennis van het onderbewuste

Wendy Wood doet al dertig jaar onderzoek naar de fascinerende wetenschap achter gewoontevorming en geeft aan de hand van de neurowetenschap, praktijkvoorbeelden en oefeningen de sleutel tot je onderbewuste, dat deel van je hersenen dat bijna de helft van je gedrag bepaalt.

Met zelfspot en in een heldere, inzichtelijke en praktische taal vertelt Wood over de wetenschap achter gewoontevorming en laat in dit baanbrekende boek zien hoe we deze kennis kunnen gebruiken om nieuwe gewoontes en daarmee een beter leven voor onszelf kunnen creëren.

De meest bedachtzame en innovatieve onderzoeker naar de belangrijke rol die gewoontes spelen in het menselijke gedrag. – Dan Ariely, auteur van ‘Volkomen onlogisch’.

Gelukkig met gewoontes Wendy Wood boekcover
Het boek ‘Gelukkig met gewoontes’ van Wendy Wood is een helder, inzichtelijk en praktisch boek over gewoontegedrag en hoe we ons onderbewuste kunnen gebruiken om een beter leven voor onszelf te creëren.

Wendy Wood

Schrijfster Wendy Wood is hoogleraar Psychologie en Bedrijfskunde aan de University of Southern California. Ze schrijft voor The Washington Post en The Los Angeles Times en haar werk werd onder meer gepubliceerd in Time Magazine en The New York Times. Ze is een veelgevraagd spreker over de wetenschappelijke inzichten achter gewoontevorming.

Wendy Wood is ’s werelds grootste expert over dit onderwerp en dit is een niet te missen boek – Angela Duckworth, auteur van ‘De grit-factor’.

Wendy Wood
Schrijfster Wendy Wood is hoogleraar Psychologie en Bedrijfskunde aan de University of Southern California.

Boekgegevens

  • Gelukkig met gewoontes
  • De wetenschap achter het volhouden van goede gewoontes
  • Wendy Woods
  • Paperback 352 pagina’s
  • ISBN : 978 94 027 0431 0
  • HarperCollins Holland

Boek kopen

Koop bij bol.com

Plaats een reactie