Geen problemen met kunstheupen in Deventer

Op zaterdag 29 januari 2011 besteedt KRO’s Reporter aandacht aan kunstheupen. In het programma komen ook de kunstheupen aan bod, waarvan eind vorig jaar bleek dat zij slijten. Het gaat om kunstheupen die een glijvlak van metaal op metaal hebben. Na verloop van tijd scheiden ze – door microscopische slijtage – metaaldeeltjes af die pseudotumoren kunnen veroorzaken.

Wij willen nogmaals verklaren dat deze heupen niet in het Deventer Ziekenhuis zijn gebruikt. In ons ziekenhuis zijn altijd kunstheupen gebruikt met een glijvlak van polyethyleen (plastic) en keramiek. Deze zijn veilig en behoeven geen extra controle.

1 gedachte over “Geen problemen met kunstheupen in Deventer”

  1. goedendag. Pseudotumoren, ik schrik me lam.
    Ik heb op 31-12-2009 een nwe heup gehad, geimplanteerd door één van de orthopeten van het WFGasthuis Hoorn.. Hoe weet ik nu of ik de juiste heb?
    Kan ik dat ergens verifieren? de ziektekostenverzekeraar geeft daar geen antwoord op, waarom eigenlijk niet, zij zien toch de gespecificeerde nota? . Ik moet mij melden bij het WFgasthuis. Ja ik kan bellen maar daar zegt men , nee hoor mevrouw geen probleem , dat was voor 2001 ! , wij hebben deze heup bij u niet gebruikt. En ja dat is nou net het antwoord waar ik niet op zit te wachten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie