Gebitscorrectie vraagt om intensieve samenwerking

De vraag naar gebitscorrectie neemt toe. Patiënten uit alle leeftijdsgroepen stellen steeds hogere eisen aan de esthetiek van hun gebit. Optimale gebitscorrectie is vaak een complex geheel van verschillende tandheelkundige disciplines.

Deelbehandelingen moeten op elkaar aansluiten en op het juiste moment worden uitgevoerd, op een manier die van te voren is afgesproken. Een strakke regie en goede samenwerking bevordert het eindresultaat, maar ook kennis en inzicht in het werk van de collega.

KNMT Jaarcongres 2015
Voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde ( KNMT ) is deze ontwikkeling aanleiding om het jaarcongres 2015 in het teken van ‘Samen werken aan een mooie, gezonde gezond’ te stellen. Het jaarcongres vindt plaats op zaterdag 13 juni 2015 in Spant! in Bussum.

Glimlach
Het KNMT-jaarcongres geeft een moderne visie op orthodontie in relatie tot alle deelgebieden van de tandheelkunde. Bevlogen clinici inspireren algemeen practici, gedifferentieerde tandartsen, tandarts-specialisten, mondhygiënisten en assistenten om samen vakkundig voor een mooie, gezonde mond te zorgen. Fotograaf en voormalig nieuwslezer Sacha de Boer vertelt of een mooi gezicht belangrijk is voor een fotograaf. Zij benadert dit onderwerp vanuit de ‘psychologie van MOOI’.

Perfect behandelplan en meerwaarde samenwerking
René Noverraz, orthodontist, geeft met zijn lezing ‘Interdisciplinaire orthodontie, de meerwaarde van samenwerking’ inzicht in waar teleurstellingen voor patiënten en behandelaren op de loer liggen.

“De tandarts saneert een gebit, de parodontoloog behandelt het parodontium, de orthodontist zet tanden recht, de kaakchirurg past de kaakstand aan en de tandarts-protheticus herstelt met kronen en bruggen”, aldus René Noverraz. “Allen kunnen ze gebruik maken van elkaar steeds sneller opvolgende innovatieve technieken en allen zijn getraind om altijd voor perfectie in het behandelplan te gaan. Zo bezien lijken alle voorwaarden aanwezig om de steeds complexere zorgvraag van met name volwassen patiënten adequaat te behandelen.”

Aanmelden en informatie jaarcongres
Zaterdag 13 juni 2015 vindt het KNMT Jaarcongres ‘Mooi gezond!’ plaats in Spant! in Bussum. Het programma en informatie over de sprekers is te vinden op www.knmt.nl. Tot 1 mei geldt een vroegboekkorting voor deelname aan het KNMT Jaarcongres 2015.

Plaats een reactie