Gay & Straight Allianties varen mee op rijksoverheidsboot ‘Bring a friend’

Zaterdag 6 augustus 2011 vaart namens het kabinet een boot mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Met de aanwezigheid van deze boot onderstreept minister Marja van Bijsterveldt, verantwoordelijk minister voor Emancipatie, het belang dat dit kabinet hecht aan het vergroten van de sociale acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) in binnen- en buitenland.

Het thema van de boot is dit jaar ‘Bring a friend’ wat betekent dat de minister bondgenoten in de sport, werkvloer, onderwijs, ouderenzorg, burgemeesters, ‘bloggers’ en bondgenoten uit Antilliaanse en Marokkaanse kring heeft uitgenodigd om met haar mee te varen.

Minister Van Bijsterveldt: ‘De Gay Pride is het feest der tolerantie. Dat moet worden gevierd door zoveel mogelijk mensen. De koppositie die Nederland nog steeds wereldwijd heeft als het gaat om de acceptatie van homoseksualiteit is een groot goed, maar geen rustig bezit. Iedereen moet waar dan ook veilig uit de kast kunnen komen en hand in hand kunnen lopen. Blijvende inzet in binnen- en buitenland is en blijft nodig. Adel verplicht; dit kabinet blijft zich daarom met woord en daad inzettten om de acceptatie van homoseksualiteit verder te vergroten, want iedereen moet gewoon homo kunnen zijn.’

Op de kabinetsboot varen 50 gasten mee die een belangrijke rol spelen of kunnen spelen bij de emancipatie van LHBT’ers. Onder andere aanwezig zijn de burgemeesters Onno Hoes en Peter Rehwinkel, COC-voorzitter Vera Bergkamp, mediaondernemer Albert Verlinde, motorcoureur Mike Verschuur en Transgender Netwerk Nederland voorzitter Carolien van de Lagemaat. Daarnaast zijn vertegenwoordigers van Gay & Straight samenwerkingsverbanden aanwezig zoals de Ouderenalliantie met ANBO en de Sportalliantie met de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). Tevens zijn er gasten aan boord die internationaal een statement kunnen maken zoals Ilya Varlamov, de 26-jarige invloedrijke Russische fotojournalist die in eigen land bekend staat om zijn fotoblogs waarin nieuws en esthetiek samenkomen.

Primeur dit jaar is dat de boten van de Rijksoverheid, de Nederlandse politie en de Nederlandse krijgsmacht – laatstgenoemde vaart dit jaar voor het eerst met een eigen boot mee – alle drie varen onder de noemer ‘Dutch Government Pride’. Ook op de boten van de politie en de krijgsmacht varen bevriende organisaties mee uit de Verenigde Staten en diverse Europese landen.

Na de Canal Parade onthult minister Van Bijsterveldt – aan het IJ – naam en logo van het nieuw roze overheidsplatform dat veilig uit de kast kunnen komen op de overheidswerkvloer gaat bevorderen. Zij doet dit samen met Dick Schoof, directeur-generaal Politie van het ministerie van Veiligheid en Justitie, Commandeur Henk Itzig Heine, directeur Personeelsbeleid bij het ministerie van Defensie en de samenwerkende roze personeelsnetwerken van verschillende ministeries.

Plaats een reactie