Freecrossen op de Miljonair fair Amsterdam

Na de overweldigende introductie van de Freecross in september dit jaar is het nu de tijd om de rest van Nederland bekend te maken met de Freecross. Op de Miljonair fair Amsterdam van 10 – 13 december wordt de Freecross getoond aan het publiek.

De Freecross, een soort kruising tussen een fiets en een fitnessapparaat, wordt door kenners gezien als een ‘revolutie in de fiets- en fitnesswereld’. De Freecross combineert de statische crosstrainer uit de sportschool met wielen en een modern design. Het is ook uitermate geschikt om alleen te trainen of in combinatie met een personal trainer die je vorderingen begeleid om je doel te bereiken.

Een onderzoek van de Duitse Sportuniversiteit in Keulen bewees de effectiviteit van de Freecross. Projectleider Felix Matthaï: “Dit is het perfecte apparaat om plezier te hebben en tegelijk in korte tijd veel calorieën te verbranden. De calorieverbranding kan zelfs 35% hoger liggen dan bij fietsen.” Als pluspunten noteerden de onderzoekers eveneens: het opbouwen van conditie, het versterken van de spieren en het feit dat de cyclische beweging een lage impact heeft op gewrichten, pezen en bindweefsel.

Met de Freecross kunnen gebruikers overal uit de voeten. Armen, schouders, borst, buikspieren, rug en benen worden getraind, terwijl de bestuurder zich ontspannen door stad, dorp of natuur voortbeweegt. De Freecross is geschikt voor jong en oud.

Plaats een reactie