Freecross primeur in Utrecht

Tijdens de Bike MOTION Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht vindt de Nederlandse introductie plaats van de ‘Freecross’. Dit apparaat, een soort kruising tussen een fiets en een fitnessapparaat, wordt door kenners gezien als een ‘revolutie in de fiets- en fitnesswereld’. De Freecross combineert de statische crosstrainer uit de sportschool met wielen en een modern design.

Freecross: in korte tijd veel calorieën te verbranden.

Een onderzoek van de Duitse Sportuniversiteit in Keulen bewees de effectiviteit van de Freecross. Projectleider Felix Matthaï: “Dit is het perfecte apparaat om plezier te hebben en tegelijk in korte tijd veel calorieën te verbranden. De calorieverbranding kan zelfs 35% hoger liggen dan bij fietsen.” Als pluspunten noteerden de onderzoekers eveneens: het opbouwen van conditie, het versterken van de spieren en het feit dat de cyclische beweging een lage impact heeft op gewrichten, pezen en bindweefsel.

Freecross ingeklapt

Met de Freecross kunnen gebruikers overal uit de voeten. Armen, schouders, borst, buikspieren, rug en benen worden getraind, terwijl de bestuurder zich ontspannen door stad, dorp of natuur voortbeweegt. De Freecross is geschikt voor jong en oud.

De Bike MOTION Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden van 22 tot en met 24 oktober 2010. Hier exposeren alle toonaangevende importeurs en fabrikanten van fietsproducten met een sportief karakter hun nieuwe collectie voor het seizoen 2011. De Freecross is te vinden op standnummer 02.C032

Meer informatie: www.freecross.nl

Plaats een reactie