Franse borstimplantaten niet in Medisch Centrum Alkmaar

0
750

De borstimplantaten waarover in Frankrijk vlak voor kerst ophef is ontstaan, zijn niet gebruikt bij vrouwen die in Medisch Centrum Alkmaar (MCA) borstimplantaten hebben gekregen.

De polikliniek plastische chirurgie van MCA krijgt veel vragen van verontruste vrouwen, sinds bekend werd dat de Franse regering vrouwen met borstimplantaten van het merk PIP (of M-implants) adviseert deze uit voorzorg te laten verwijderen. De plastisch chirurgen van MCA kunnen die onrust geheel wegnemen: MCA gebruikt geen borstimplantaten van dit merk.

Implantaten van het merk PIP (of M-implants) zouden schadelijk zijn voor de gezondheid. De implantaten hebben de neiging snel te scheuren en te lekken. De vrijgekomen siliconengel kan irritatie veroorzaken, die kan leiden tot overgevoeligheidsreacties. Ook is bij het scheuren van de implantaten het verwijderen van de gel moeilijker.

Het Frans Nationaal Kankercentrum heeft aangegeven dat tot op heden geen verhoogd risico is aangetoond op kanker bij vrouwen met PIP-borstimplantaten in vergelijking met andere implantaten.