Franciscus Ziekenhuis neemt Paramedisch Centrum Roosendaal over

Met ingang van 1 januari 2012 is Hoppenbrouwers PMC (Paramedisch Centrum) uit Roosendaal overgenomen door het Franciscus Ziekenhuis. Peter Reijnaars, manager paramedische capaciteitseenheid van het ziekenhuis, is met ingang van dezelfde datum verantwoordelijk voor de aansturing van het PMC. Alle direct betrokken medewerkers zijn over de overname geïnformeerd.

Het PMC is een behandelcentrum voor gespecialiseerd onderzoek en behandeling van klachten van het bewegingsapparaat. Binnen het PMC zijn diverse disciplines ondergebracht die geïntegreerd samenwerken om achter de oorzaak van de klachten te komen en om deze zo doeltreffend mogelijk te verbeteren. Disciplines die het PMC biedt zijn fysiotherapie, manuele therapie, cesartherapie, mensendieck-therapie, psychologie, podotherapie, arbeidsrevalidatie, kinderfysiotherapie, ergotherapie, osteopathie, oedeemtherapie, huidtherapie en logopedie.

Doorontwikkeling PMC
In de komende periode zal een visie en een strategie ontwikkeld worden om te komen tot doorontwikkeling van het PMC. Hierbij zullen de ontwikkelingen in de markt nauwlettend worden gevolgd. Door de samenvoeging van het PMC met het Franciscus Ziekenhuis kan in samenwerking met de specialisten meer multidisciplinaire diagnostiek worden verricht en kunnen integrale (keten)behandeltrajecten worden ontwikkeld.

Plaats een reactie