Fotowedstrijd Wereldlymfklierkankerdag 2013

Om het belang van bewegen tijdens en na kanker te benadrukken staat Wereldlymfklierkankerdag (WLKD) op 15 september 2013 in het teken van bewegen.

Wereldlymfklierkankerdag 2013 – Bewegen.

De LymfklierkankerVereniging Nederland (LVN) organiseert in het kader van WLKD 2013 een fotowedstrijd waarbij iedereen een foto met de activiteit van het bewegen kan insturen.

Met deze speciale fotowedstrijd wil de LVN de aandacht richten op het nut van bewegen tijdens en na de behandeling van lymfklierkanker.

Patiëntenorganisaties voor Lymfklierkanker over de hele wereld vragen elk jaar op 15 september aandacht voor de specifieke aspecten van Hodgkin- en non-Hodgkinlymfomen. Er is nog veel gebrek aan kennis en veel onbegrip.

In beweging blijven
Lange tijd was het gebruikelijk dat mensen met kanker van hun arts te horen kregen het vooral kalmpjes aan te doen. De laatste jaren is wetenschappelijk en door ervaringen vastgesteld, dat kankerpatiënten er tijdens en na hun behandeling juist baat bij hebben om in beweging te komen of te blijven. Het gaat er om dat kankerpatiënten de inspanning verrichten die bij hen past.

Fotowedstrijd
Door een activiteit op een foto vast te leggen en deze in te zenden kan men kans maken op een mooie prijs. De website www.LVN.nl vermeldt de criteria waar de foto aan moet voldoen en wie de juryleden zijn die de foto’s beoordelen.

Op de website is een film geplaatst waarmee mensen uitgenodigd worden foto’s in te sturen. De hoofdprijs is een prachtige step. Daarnaast verloot Stichting Tegenkracht mooie T-shirts. Originaliteit en praktische toepasbaarheid van de ideeën zijn belangrijker dan de technische kwaliteit van de foto.

Iedereen kan zijn of haar foto insturen naar foto@lymfklierkanker.nl en de fotowedstrijd loopt tot 15 september 2013.

Plaats een reactie