Fototentoonstelling ‘Unite for Body Rights’

Op maandag 23 april 2012 wordt de fototentoonstelling ‘Unite for Body Rights’ geopend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De tentoonstelling is onderdeel van de Seksuele Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR)-maand van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die half april van start is gegaan. De tentoonstelling is een initiatief van de SRGR Alliantie.

SRGR Alliantie
Nog steeds zijn seksuele voorlichting, voorbehoedsmiddelen een veilige zwangerschap en bevalling niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Alliantie voor Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR Alliantie) bestaande uit AMREF Flying Doctors, CHOICE for Youth and Sexuality, dance4life, Rutgers WPF en Simavi werkt samen met 52 organisaties in 9 landen op deze terreinen.

Tentoonstelling
Met de tentoonstelling willen de SRGR Alliantie en het ministerie van Buitenlandse Zaken het belang van SRGR aan het publiek laten zien. SRGR is een van de vier speerpunten van het ontwikkelingssamenwerkingsbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De tentoonstelling is open voor bezoekers van 24 april tot 15 mei op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Daarna zal de tentoonstelling vanaf 21 mei nog twee weken te bezichtigen zijn in het gebouw van de Tweede Kamer.

Unite for Body Rights
De Alliantie stelt dat de versterking van SRGR leidt tot een verbeterde kennis van en toegang tot seksuele en reproductieve gezondheidszorg, een verbeterde positie van vrouwen en meisjes, het terugdringen van moedersterfte en HIV en AIDS en tot verbeterde rechten van jongeren en vrouwen met betrekking tot hun eigen seksualiteit. Door in te zetten op SRGR zullen meer vrouwen en meisjes onderwijs volgen, deelnemen aan de arbeidsmarkt en zal de algehele gezondheid van de bevolking verbeteren. Hierdoor draagt SRGR ook sterk bij aan de sociale, economisch en duurzame ontwikkeling van een land.

De Nederlandse organisaties die samen de SRGR Alliantie vormen, ontvangen een subsidie van € 44 miljoen van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het uitvoeren van het vijfjarige programma Unite for Body Rights (2011-2015).

Plaats een reactie