Fonds Beter voor Gewrichten van start

Op 6 november a.s., de dag waarop de week van de chronisch zieken begint, treedt fonds Beter voor Gewrichten in de openbaarheid. Fonds Beter voor Gewrichten is een organisatie die zich inzet voor meer aandacht voor allerlei soorten chronische gewrichtsklachten.

Het fonds werkt inmiddels al enige tijd aan het opzetten van diverse activiteiten. Een van de activiteiten van fonds Beter voor Gewrichten is de samenwerking met zorgverzekeraar Menzis tijdens de Menzis Zwemmaanden in november en december. Zwemmen is een vorm van bewegen die fonds Beter voor Gewrichten van harte aanbeveelt, vooral ook bij gewrichtsklachten. Leden van Menzis worden bij deze actie gewezen op de gratis brochure ‘Beter in Beweging’ van fonds Beter voor Gewrichten.

Fonds Beter voor Gewrichten zet zich in voor meer aandacht voor allerlei soorten gewrichtsklachten, zoals slijtage (artrose), osteoporose (botontkalking), rug- en nekklachten, rsi en reuma. Het fonds geeft voorlichting over behandelwijzen, over preventie en over leefstijl. Deze voorlichting is gericht op patiënten en hun naasten, maar ook op behandelaars en anderen die werken met deze doelgroep. Daarnaast organiseert en ondersteunt het fonds lotgenotencontact en behartigt het de belangen van mensen met chronische gewrichtsklachten. Bovendien wil het fonds aandacht voor het belang van wetenschappelijk onderzoek naar preventie, leefstijl en andere behandelmethoden die nog niet standaard worden toegepast.

De activiteiten van fonds Beter voor Gewrichten richten zich niet alleen op mensen die al gewrichtsproblemen hebben. Het fonds wil ook die mensen bereiken die een groter risico lopen op gewrichtsklachten, zoals mensen met een zwaar lichamelijk beroep, mensen met overgewicht of mensen waarbij erfelijke factoren een rol spelen.

Het fonds kan al deze activiteiten uitvoeren dankzij subsidiering, de steun van particulieren en de steun van bedrijven. Meer informatie over het fonds en over de Menzis zwemmaanden is te lezen op de website www.betergewricht.nl. De komende maanden wordt deze website bovendien nog flink uitgebreid met nieuwe informatie, met online lotgenotencontact en nog veel meer acties en activiteiten.

Plaats een reactie