Flip Klopper nieuwe voorzitter RvC Univé-VGZ-IZA-Trias

Flip Klopper wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Univé-VGZ-IZA-Trias. Daar hebben de ledenraden van de verzekeraarscombinatie vandaag formeel mee ingestemd. Klopper volgt scheidend voorzitter Jan Pierik op, die per 19 maart 2010 vertrekt. Jan Pierik sluit daarmee een periode van ruim 27 jaar intensieve betrokkenheid bij Univé-VGZ-IZA-Trias en zijn rechtsvoorgangers af. Daarnaast treedt Carin Gorter toe tot de Raad van Commissarissen. Zij vult een positie in die sinds begin 2009 vacant was.

Zowel Flip Klopper als Carin Gorter hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de Nederlandse financiële wereld. Klopper begon zijn werkend leven bij het Ministerie van Financiën en was daarna onder meer directeur bij ING en Nationale Nederlanden, bestuurslid bij de Pensioen- en Verzekeringskamer en directielid bij DNB. Momenteel is hij actief in bestuurlijke en toezichthoudende functies bij diverse organisaties, waaronder ABP en het pensioenfonds van Unilever Nederland.

Carin Gorter heeft gedurende 11 jaar diverse management- en directiefuncties vervuld bij ABN AMRO, onder meer op het gebied van compliance, internal audit en operations. Daarvoor was ze enkele jaren in dienst bij Rabobank, na haar carrière begonnen te zijn als auditor bij Moret Ernst & Young.

Plaats een reactie