Flevoziekenhuis en Windesheim starten samen duaal opleidingstraject hbo-Verpleegkunde

In september 2010 start het Flevoziekenhuis een ‘incompany opleiding’ hbo-Verpleegkunde, een primeur voor Almere. Het ziekenhuis doet dit samen met Windesheim, die de komende jaren tientallen hbo-opleidingen in Almere en Lelystad zal starten. In 2010 gaat het om een tweejarige duale opleiding (‘werken en leren’) voor mbo-v’ers. Door te solliciteren komen zij in aanmerking voor een leerwerktraject in het Flevoziekenhuis. In 2011 start de vierjarige opleiding voor havo- en vwo-leerlingen. Barbara Schouten, Hoofd Opleidingen van het Flevoziekenhuis: “Dit is een mooi resultaat voor Almere én het Flevoziekenhuis.”

“Nu volgt een aantal van onze mbo-verpleegkundigen (niveau 4) de hbo-opleiding Verpleegkunde (niveau 5) in Amsterdam. Studenten uit Almere gaan voor hun opleiding de stad uit en binden zich wellicht aan een ander ziekenhuis. Dat is jammer. We hebben er samen met de gemeente Almere en Windesheim alles aan gedaan om hbo-Verpleegkunde in Almere te kunnen aanbieden’’, aldus Schouten. De opleiding is bedoeld voor mensen die al werkzaam zijn in de zorg (niveau 4) of op dit moment een opleiding in de zorg (niveau vier) volgen en door willen leren en werken op niveau 5.

Leren en werken
De studenten die het duale traject volgen leren én werken in het Flevoziekenhuis. De studenten komen in dienst van het Flevoziekenhuis als hbo-verpleegkundige in opleiding, voor 32 uur per week. De lessen worden gegeven door deskundigen uit de praktijk en door ervaren docenten van Windesheim. De opleiding is mensgericht, met veel persoonlijke aandacht en oog voor kwaliteit. De lessen vinden plaats onder werktijd en in het Flevoziekenhuis. Voor zelfstudie kan ongeveer 8 uur per week gerekend worden, wat neerkomt op een totale ‘werk- en studiebelasting’ van 40 uur.

Hoog complexe zorg
Het is de bedoeling is dat het Flevoziekenhuis in de toekomst meer hbo-verpleegkundigen opleidt. Het ziekenhuis heeft, door steeds meer specialisaties en een toenemend aantal patiënten met hoog complexe zorg, behoefte aan hoog gekwalificeerd personeel. Schouten: “Om daar tijdig op in te kunnen spelen, gaan we zelf medewerkers op hbo-niveau opleiden. Bovendien ontstaat er zo carrièreperspectief voor verpleegkundigen. Dit maakt ons tot een aantrekkelijke werkgever voor verpleegkundigen.”

Informatieavond op 12 mei
Op woensdag 12 mei is er van 19.00 – 21.00 uur een informatieavond, inclusief een rondleiding door het Flevoziekenhuis. Hierbij zijn medewerkers van het Flevoziekenhuis en Windesheim aanwezig.

Aanmelden voor de informatieavond of direct solliciteren kunt doen via sollicitaties@flevoziekenhuis.nl

Plaats een reactie