Fiom online hulpverlening via chat nu dagelijks

De Fiom heeft de mogelijkheid om te chatten op fiom.nl, abortusverwerking.nl en tienermoeders.nl flink uitgebreid. Vanaf 1 april is het mogelijk om dagelijks tussen 11.00 uur en 16.00 uur direct in contact te komen met een hulpverlener.

De verruiming van de chattijden op de sites is een logisch gevolg op het succes van het chatten. Het blijkt namelijk een hele goede manier te zijn om direct vragen te beantwoorden en door te verwijzen.

De Fiom heeft twee jaar geleden de keuze gemaakt om naast haar hulpverlening in de spreekkamer ook online hulpverlening aan te bieden. ‘Hiermee volgen we een duidelijke trend dat steeds meer mensen via het internet op zoek gaan naar informatie en hulp’, legt Naomi Boer, beleidsmedewerker digitalisering uit. ‘Met onze chat-mogelijkheden bieden we laagdrempelige hulpverlening en zijn we overal bereikbaar. De online hulpverlening blijkt voor onze organisatie en de cliënt een goede aanvulling te zijn. Voor de een is contact via de chat voldoende, voor de ander is meer nodig en die nodigen we dan ook uit voor een gesprek op een van onze locaties.’

Plaats een reactie