Finse biodieselproducent verkozen tot foutste bedrijf

Neste Oil heeft vandaag met meer dan 17.000 stemmen de ‘Public Eye Award‘ gewonnen. Het Finse bedrijf produceert biobrandstoffen uit palmolie. Milieudefensie heeft de brandstofproducent genomineerd omdat voor palmolieplantages in Maleisië en Indonesië grote stukken oerwoud worden gekapt en de rechten van de lokale bevolking worden geschonden. Het bedrijf is van plan een nieuwe raffinaderij in Rotterdam te bouwen.

“Het is goed om te zien dat veel mensen door het zogenaamde groene karakter van deze biobrandstoffen heenprikken,” aldus Geert Ritsema van Milieudefensie. Milieudefensie wil dat de biodieselproducent, met de Finse overheid als grootste aandeelhouder, stopt met investeren in biobrandstof op basis van palmolie en zich gaat richten op echte duurzame energie.

De Public Eye Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat volgens de meerderheid van de stemmers het slechtst presteert op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn deze editie meer dan 53.000 stemmen uitgebracht.

Plaats een reactie