Financiering eerste fabriek voor verwerking van kwikafval in Azië

FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank, heeft een lening van EUR 3,6 miljoen verstrekt aan het Nederlandse bedrijf Begemann Milieutechniek B.V.(BMT). De lening zal door BMT gebruikt worden om in Thailand een nieuwe fabriek voor de verwerking van kwikhoudend afval op te zetten – de eerste van zijn soort in Azië. De investering wordt gedaan via FMO’s Faciliteit Opkomende Markten (FOM), een door de Nederlandse overheid gefinancierd fonds.

Verontreiniging door kwik is een snelgroeiend internationaal probleem. Om milieu- en gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te vermijden moet het kwikvervuilde afval met de allergrootste zorg worden behandeld.

BMT is gespecialiseerd in de reiniging en verwerking van door kwik vervuilde afvalstoffen geproduceerd in de olie-, chloor- en recyclingindustrie. De nieuwe fabriek van BMT zal worden opgezet vlakbij de Thaise hoofdstad Bangkok en heeft een grote capaciteit waarmee de Thaise en regionale markt bediend zal worden. Werkend volgens de normen van ISO 9001 en 14001 is BMT als kwikspecialist in staat om vrijwel alle soorten kwikafval effectief en veilig te behandelen.

“BMT biedt een duurzame oplossing voor een lastig afvalprobleem,” zei Steven Duyverman. Manager van FOM bij FMO. “Wij zijn verheugd om BMT te kunnen helpen met hun uitbreiding in Azië, waar deze dienst voorheen niet beschikbaar was.”

“We zijn blij met de financiering van FMO. Het is een van de weinige banken die activiteiten van kleine en middelgrote bedrijven als het onze financiert buiten de Nederlandse grenzen. Dit is een mooie kans voor ons, en tegelijkertijd kunnen we een goede bijdrage leveren aan het milieu van Thailand en omstreken,” zei Roeland Begemann, CEO van BMT

Plaats een reactie