Finalisten ANBO MAX Goede Doelen Prijs bekend

  0
  704

  De drie finalisten van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs zijn vandaag bekend gemaakt in het televisieprogramma ‘Tijd voor MAX’ van Omroep MAX. De drie goede doelen met de meeste stemmen van het Nederlands publiek zijn in willekeurige volgorde: Stichting AAP, Villa Pardoes en Stichting Dark & Light.

  De ANBO, de belangenvereniging voor senioren, en MAX, de publieke omroep voor vijftigplussers hebben in 2008 de prijs van het Goede Doel van het Jaar in het leven geroepen. De prijs is inmiddels een jaarlijkse traditie en wordt alweer voor de derde keer georganiseerd. De winnaar verdient de titel winnaar van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs en verwerft bovendien zendtijd bij Omroep MAX.

  ANBO en MAX tonen met deze prijs hun maatschappelijke betrokkenheid. Na een gedegen oriëntatie waren er voor de derde editie van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs acht goede doelen genomineerd, die actief zijn in de samenleving voor bijvoorbeeld kinderen, ouderen, natuur en welzijn. Een van de criteria om voor een nominatie in aanmerking te komen is dat het goede doel wel wat extra publiciteit kan gebruiken.

  Liane den Haan, directeur van ANBO: “De acht genomineerden verrichten enorm veel goed werk. Wat zij gemeen hebben is dat zij best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een aanmoediging om door te gaan met dit goede werk. Helaas kunnen er slechts drie naar de finale gaan. Wij danken alle goede doelen, ook de vijf die inmiddels helaas zijn afgevallen, van harte voor hun medewerking aan dit evenement’.

  Omroep MAX stelt haar mediakanalen graag beschikbaar voor de ANBO MAX Goede Doelen Prijs. Jan Slagter, directeur van MAX: “Een dergelijke prijs past naadloos in de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Omroep MAX voorstaat. Goede doelen werken erg hard om de situatie voor mens of dier te verbeteren. Wij doen nu op onze beurt iets voor hen terug.”

  De ANBO MAX Goede Doelen Prijs is een publieksprijs. Dit betekent dat geen vakjury, maar het Nederlands publiek bepaalt welk goed doel de prijs wint. Vanaf 1 juni 2010 kunnen alle Nederlanders daarvoor terecht op de website www.anbomaxgoededoelenprijs.nl. De verkiezingsperiode loopt tot 15 november 2010. Op die datum wordt in een live uitzending de strijd tussen de drie finalisten beslecht en bekend gemaakt welk goed doel de titel ‘Goede Doel van het Jaar 2010’ mag dragen.