Fight cancer ontwikkelt mobiele game in de strijd tegen huidkanker

0
462

Via bluetooth en sms is afgelopen zaterdag tijdens het Loveland festival in Amsterdam de nieuwe mobiele game van Fight cancer onder de aandacht gebracht. Het doel van de game is om zonbescherming bij jongeren uit te laten groeien tot iets vanzelfsprekends.

Ondanks de urgentie van goede zonbescherming in de strijd tegen huidkanker, is gekozen voor een sympathieke vorm die geen onnodige schrik aanjaagt. Een aanpak die past bij Fight cancer, het jonge en eigenzinnige label van KWF Kankerbestrijding. Behalve op Loveland wordt de game ook verspreid via surfshops en Nederlandse surfcamps in Zuid-Frankrijk. De game is gratis beschikbaar via internet of door een sms met FIGHT te sturen naar 4414.

Safe sun game
In de game richt je met zonnebrandcrème op strandgangers en surfers, om ze beter te beschermen tegen de zon. Er zijn 20 levels, waarbij obstakels en afstand het je steeds moeilijker maken. Via twitter en facebook kun je vrienden uitdagen om je highscore te verbeteren. De hoogste scores maken kans op een surfcamp in Zuid-Frankrijk en surfkleding en accessoires.

Sun safe app
Daarnaast ontwikkelde Fight cancer een functionele zonkracht app die je helpt om op tijd te denken aan zonbescherming. Ook de app draait om genieten van de zon, zonder te verbranden. Met zes vragen bepaal je je huidtype. De app koppelt je huidtype aan de zonkracht van de dag en geeft je een persoonlijk zonbeschermingsadvies. Je kunt 9 mensen opnemen in de zonkracht app, dus ook vrienden zijn voortaan op tijd voorbereid. Via internet of door een sms met “SUN” te sturen naar 4414 is de gratis app te downloaden.

“Jaarlijks krijgen zo’n 40.000 Nederlanders de diagnose huidkanker. 90 procent daarvan is gerelateerd aan de UV-straling waar de huid aan wordt blootgesteld. Onder het motto “Enjoy the sun. Fight cancer” maken we jongeren daarom bewust van zonbescherming. Door middel van de app, de game en de aanwezigheid van mobiele creambars en smeerteams op festivals kunnen we hen goed bereiken en wordt de boodschap op een positieve manier ontvangen”, zegt Anne-Marije Haijtink, Manager Fight cancer.

Fight cancer vecht tegen kanker door middel van fondsenwerving en het creëren van bewustzijn. De opbrengsten van Fight cancer komen terecht bij wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting, preventie en patiëntenondersteuning.

Enjoy the sun. Fight cancer.