Fietstraining voor hockeyers

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) zijn vanaf zaterdag 28 januari 2012 een pilot gestart. Een aantal hockeyverenigingen gaat hun leden in het voorjaar vijf keer een fietstraining aanbieden, onder begeleiding van KNWU trainers. Zo verbinden de bonden beide community’s met elkaar. De pilot loopt van 3 maart tot en met 28 april 2012.

De KNHB en KNWU zijn mede tot dit initiatief gekomen, omdat zij het Olympisch Plan 2028 en de Sportagenda 2016 ondersteunen. Structurele samenwerking tussen verschillende bonden moet volgens beide partijen resulteren in het vergroten van sportparticipatie.

De KNWU wil met deze pilot de ongebonden fietsers op een passende manier laten kennismaken met fietstrainingen en ze vanuit dat enthousiasme in aanraking laten komen met de wielersport. De KNWU wil een gezamenlijk startpunt voor sportieve fietsers uit de omgeving creëren. De KNHB denkt dat deze groep fietsers onder andere te vinden is binnen hun trimhockeyers, een grote groep binnen de hockeycommunity. Maar het gaat niet alleen om leden van de vereniging; het gaat ook om direct betrokkenen zoals ouders van jeugdleden. De hockeyverenigingen willen hun leden en hun omgeving graag meer bieden dan alleen hockey en zien in de pilot een mogelijkheid om zichzelf te promoten als multifunctionele sportvereniging. De drie deelnemende hockeyverenigingen zijn: LOHC (Leiden), Tegelse Hockeyclub en Apeldoornse Mixed Hockey Club.

De kosten voor de deelnemers aan deze pilot bedragen eenmalig € 5,-. Hiermee sluiten de deelnemers een proeflidmaatschap van de KNWU af tot het einde van het jaar. Dit zorgt ervoor dat ze tijdens de pilot, maar ook daarbuiten in trainingen en wedstrijden het gehele jaar verzekerd zijn.

Plaats een reactie